Damian, a Future Stars keresztapja (részlet)

Egy finom tea mellett, szinte még a hajnali órákban ültünk le beszélgetni a hazai golfoktatás jelenének egyik keresztapjával, Damian MacPhersonnal.

Egy finom tea mellett, szinte még a hajnali órákban ültünk le beszélgetni a hazai golfoktatás jelenének egyik keresztapjával, Damian MacPhersonnal.

Jól öltözött angol vendégünk nem rég érkezett vissza spanyolországi edzőtáborából, de most nem erről beszélt, mondván, kell a hely a Future Stars csapatnak. És mennyire igaza volt. Ahogy elmondta, tavaly év végén külön céget is alapítottak a golf utánpótlás támogatására. A MacPherson team külön működik a Szövetségtől, és fő célja a tehetségek felkutatása, versenyeztetése, és az anyagi és technikai háttér megteremtése. Tavaly óta több támogató cég is becsatlakozott hozzájuk szponzornak, és április elején egy kis meglepetéssel készülnek, elsősorban a Future Stars csapat tagjainak. A célok közt szerepel még, ahogy említettem, hogy a játékosok több lehetőséget kapjanak a nemzetközi versenyzésre, illetve folyamatos felkészülésüket egy fitness szakember, gyógytornász és táplálkozási-életmód tanácsadó is segítse a golf technikai és mentális tréningje mellett.

Tavaly év végén elmentek egy páran a válogatott csapattól. Többek közt, Herr Tamás kiment Amerikába (az ő kalandjairól tudósítani is szoktunk), Németh Olivér kinőtt a csapatból, és Szurovszky Zsófia pedig idén nyáron fog kiköltözni külföldre. Persze egyből új források után néztek az edzők, és a szinten tartás végett feltöltötték a hiányzó helyeket. De így sem rózsás a helyzet. Damian elmondása szerint a szülők csalódottá váltak. Úgy érzik, hogy a magyar golf helyzete bizonytalan, így inkább külön utakon viszik gyermekeiket.

Az interjú további részét, arról hogy mi az a Kelet-Európa szindróma, hogy mi a különbség lehetőség és ígéret közt, és hogy mi a helyzet az öreg tónál elolvashatják a Hungarian Golf Magazin áprilisi számában.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés