Öreg róka, nem vén róka

A nem túl kiemelkedő első nap után itt volt nekünk a második, ahol ismét nagy volt a harc a birdie-kért. A legjobb teljesítményt a veterán Fred Couples nyújtotta, aki remek második körével fel is kapaszkodott a tabella élére.

A nem túl kiemelkedő első nap után itt volt nekünk a második, ahol ismét nagy volt a harc a birdie-kért. A legjobb teljesítményt a veterán Fred Couples nyújtotta, aki remek második körével fel is kapaszkodott a tabella élére.

Amit biztosan kijelenthetünk az idei Masterssel kapcsolatban az, hogy valóban bárki nyerhet. A mezőny rendkívül sűrű, ebből kifolyólag semmit sem vehetünk biztosra. Érdekes lehet azonban megfigyelnünk a játékosok formáját a pályán, ami valakinél javuló tendenciát, valakinél stagnálást, valakinél pedig egyértelműen visszaesést mutatott. A Masters második versenynapja egyébként a meghatározó szeles idő jegyében telt, ami sok esetben befolyásoló erővel bírt.

Az Augustán tegnap Fred Couples teljesített a legjobban, aki az első napi 72-es eredményét tornázta le 67-re, és amire méltán lehet büszke. Az 52 éves golfozó úgy ismeri már ezt a pályát, mint a tenyerét, és nem egyszer el is mondta, hogy ez az egyik kedvenc pályája. Érthető. Couples pénteken beütött öt birdie-t és két bogey-t, majd a fordulót követően érkezett még két birdie, méghozzá sorozatban. Ezzel fel is tornázta magát a tabella élére, így megosztva vezet -5-s eredménnyel honfitársa, Jason Dufner mellett. Az amerikai rendkívül bizakodó a hétvégével kapcsolatban, ami azért is lehet érdekes, mivel egy esetleges kiegyensúlyozott játék ellenében ő lehet az első, aki ennyi idősen Masterst nyer.

Fred Couples: „Tudja, már 28 éve mondom, hogy ez az egyik kedvenc golfversenyem a világon. A játékterv nem az volt, hogy egy csomó őrült dolgot vigyek véghez. Csak biztosan akartam megütni a labdát, és végül úgy alakult, hogy sokkal alacsonyabban ütöttem, mint ahogyan azt gondoltam volna.”

A tapasztalt amerikairól mindenki elismerően nyilatkozott. Ő maga azt mondta, hogy egyáltalán nem érzi magát öregnek ehhez a pályához, amit tegnap ékesen be is bizonyított. McIlroy azt mondta róla, hogy reméli, hogy 52 évesen ő is ilyen cool tud maradni majd. Garcia pedig röviden csak úgy jellemezte az amerikait, hogy „elképesztő.” Kell ennél több?

Couples mellett pedig ott van Jason Dufner, aki az első napi 69-es teljesítménye mellé biggyesztett oda egy 70-es kört, amivel szintén egy -5-s összesített eredményt tudott felmutatni, ami nagy lökést adhat az amerikainak a hétvégére. Dufnernek ugyan akadtak kisebb gondjai a 4-es szakaszon, amit három ütésből kellett volna teljesítenie, ám a játékosnak tegnap ehhez öt ütés kellett. Ennek ellenére azért érkeztek a birdie-k, és Dufner bízhat abban, hogy jó formája kitart a verseny végéig.

Egyetlen ütéssel van lemaradva többek között Bubba Watson, Sergio Garcia, Rory McIlroy, Louis Oosthuizen és Lee Westwood. Ők tehát mind -4-en állnak, így ők is rendkívül előnyös helyzetből kezdhetik meg a mai játékot. És ugyancsak jó pozíciót fogott ki Jiménez, Matt Kuchar és a skót Paul Lawrie is, akik -3-on állnak. Nem kevés golfozó áll -2-n, többek között Phil Mickelson, aki azt mondta a nap végén, hogy ilyen eredménnyel nagyon jó érzés számára megkezdeni a hétvégi köröket.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés