Angol vezetés a Mastersen

Az előzetes jóslatok és találgatások a hangsúlyt leginkább Tiger Woodsra és Rory McIlroyra tették, ám az idei év első major versenyén ők nem igen tudtak labdába ütni. Nem történt katasztrófa, de a kezdőnapon nem ők voltak a meghatározó játékosok.

 

Az előzetes jóslatok és találgatások a hangsúlyt leginkább Tiger Woodsra és Rory McIlroyra tették, ám az idei év első major versenyén ők nem igen tudtak labdába ütni. Nem történt katasztrófa, de a kezdőnapon nem ők voltak a meghatározó játékosok.

Phil Mickelson a hét elején még olyan kijelentéseket tett, hogy a pálya tökéletesen alkalmas arra, hogy „birdie fesztivál” bontakozzon ki Georgia államban, persze, nem biztos, hogy az első napra értette. Legalábbis, a mellékelt ábra ezt támasztja alá. A versenyzők közül mindösszesen kilencen tudtak csak 70 alatt teljesíteni, és további tizenöten par alatt eggyel. Ugyan, a pályán még látszódtak a nedves körülmények utózöngéi, de néhány játékosnak azért mégiscsak sikerült szépen megkezdeni a Masterst.

A legjobban Lee Westwood kezdett az Augustán, aki csütörtökön 67-et írhatott fel magának, így ő jelenleg -5-tel vezeti a tabellát. Az angolnak ugyan becsúszott egy bogey az első kilencen, de ezt egy négy birdie-ből álló sorozat követte. Westwood 32-vel fordult, amihez még egy szolid 35-s eredményt tudott hozzácsapni, amelynek következtében egyetlen ütéssel vezet a 2012-es Mastersen. A világranglista harmadik helyezettje azt mondta a verseny után, hogy ez a pálya nem a legkönnyebbek közé tartozik, és tudta, hogy az első nap a türelem jegyében fog eltelni. Az angol pedig kivárt, nyugodt volt, így a mai napot ő kezdheti majd meg a legkedvezőbb pozícióból.

Őt követi egyetlen ütéssel lemaradva a dél-afrikai Louis Oosthuizen és a svéd Peter Hanson. Mindketten 68-at ütöttek tegnap, ami kezdésnek egyáltalán nem rossz, ha csak a nagy nevek eredményeit figyeljük meg. A 69-et teljesítők klubjában találjuk Ben Cranet, Jason Dufnert, Bubba Watsont, Paul Lawriet, Miguel Angel Jiménezt (aki azt nyilatkozta, hogy nagyon élvezte, hogy Tiger mellett játszhatott), illetve az olaszok kedvencét, Francesco Molinarit (aki a közönségbe ütött labdája után is szépen menetelt tovább). Rajtuk kívül pedig, 71 alatt tudott játszani az első napon Jim Furyk, Zach Johnson, Vijah Singh és Scott Stallings.

A nagy nevek és esélyesek közül senki nem tudott az első napon bombasztikus eredményt elérni, de még nagyon a verseny elején vagyunk, szóval a rajongóknak nem kell csüggedniük. A jelenlegi világelső, Luke Donald rendkívül halványan avatta fel az Augusta pályáját. Az angol 75-t játszott (+3), amivel jócskán meglepte a közönséget. A versenyt rögtön egy bogey-val kezdte, amit sok további követett, összesen hatot ütött be az első napon (három birdie mellett). A világranglista második helyén álló Rory McIlroy sem kápráztatta el a közönséget, bár ő 71-et írhatott fel magának, javulásra van szükség, akárcsak Tiger Woods esetében, aki 72-vel zárt. Van mit behozni a nagy neveknek, ez is biztos. Par teljesítményre futotta az erejéből többek között Ian Poulternek, Webb Simpsonnak, Sergio Garciának, Hunter Mahannek, Martin Kaymernek és Justin Rose-nak is.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés