Vége a tanulóévnek

A dél-koreai játékos a tavalyi évet amolyan tanulóidőszaknak fogta fel, amelynek során igyekezett minden apró trükköt ellesni a nagyoktól, és azokat igyekezett beépíteni a saját játékába. Az idei évben már jó néhány kiváló helyezéssel büszkélkedhet.

A dél-koreai játékos a tavalyi évet amolyan tanulóidőszaknak fogta fel, amelynek során igyekezett minden apró trükköt ellesni a nagyoktól, és azokat igyekezett beépíteni a saját játékába. Az idei évben már jó néhány kiváló helyezéssel büszkélkedhet.

Nem kevés rookie számára az LPGA Tour-on való aktív közreműködés egy teljesen új világot jelent. A szoros időbeosztás, a fantasztikus légkör, a temérdek rajongó, a profizmus atmoszférája. Újoncként Jenny Shin nem akarta megváltani a világot a pályán. A 2011-es esztendő számára a folyamatos tanulást és megfigyelést jelentette, és természetesen a hibák kiküszöbölését.

„Azt hiszem, tavaly minden rémisztőnek hatott. De úgy gondolom, hogy ez voltaképpen annak volt köszönhető, hogy új voltam, és még ismeretlenül mozogtam ezen a terepen. Az újonc évem elején elég sok problémám volt a caddiekkel, és sokszor apró hibák miatt nem jutottam cut-ba. Nagyon meg voltam rémülve az interjúktól, és nem voltam elég magabiztos, hogy egyáltalán odamenjek valakihez és azt mondjam neki helló, te ezt hogy csinálod?.” Ezen kívül kihagytam a rookie találkozókat is, és nem tudtam, hogyan mennek itt a dolgok. Bele tellett egy kis időbe, amíg otthonosan kezdtem el mozogni és elég önbizalmat gyűjtöttem.”

A tanulóévnek azonban vége, így Shin 2012-ben már valóban az LPGA teljes értékű tagjaként aposztrofálható, aki igyekszik is minden tőle telhetőt megtenni annak érdekében, hogy hasznosítani tudja az „ellesett” technikákat. Ennek megfelelően az idei évben rendre benne van a legjobb tízben és rendkívül magabiztosan teljesít a versenyeken. Hetedik helyen végzett az ISPS Handa Australian Open-en, kilencedik lett Thaiföldön, és másodikként végzett a HSBC Women’s Champions tornán. A játékos nagyon bizakodó az idei évvel kapcsolatban, és nagyon örül annak, hogy tavaly rengeteget volt képes elsajátítani tanulás és figyelés által.

„Megpróbáltam nem mindig a tökéletességre törekedni, de ezen a hozzáálláson nem tudok segíteni. Rengeteget dolgoztam a swingemen, és hogy igazán ismerjem az ütéseimet. Igyekszem a pályán nyugodt maradni, és tanulni az újonc éveimben elkövetett hibáimból. 2012-re nincsenek komolya elvárásaim. A célom továbbra is a tanulás és minél több top 10-es eredmény.”

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés