Déja vu

A cél átszakítása elmaradt. Már ami a tajvani golfozó eredményét illet, hiszen ahogyan tavaly, idén is az utolsó körben vérzett el az esélyes játékos. Yani Tseng vasárnap nem bírt a pályával, és a dobogó legtetejére végül Sun Young Yoo léphetett fel a playoff után.

 

A cél átszakítása elmaradt. Már ami a tajvani golfozó eredményét illet, hiszen ahogyan tavaly, idén is az utolsó körben vérzett el az esélyes játékos. Yani Tseng vasárnap nem bírt a pályával, és a dobogó legtetejére végül Sun Young Yoo léphetett fel a playoff után.

Közel hasonló szituáció játszódott le tegnap Kaliforniában, ami egy évvel ezelőtt. Legalábbis, ami Yani Tseng versenykörülményeit illeti. Idén sem tudta magát a golfozó eléggé felpörgetni ahhoz, hogy megtartsa vezető pozícióját, így végül lemaradt a kupáról. Az első helyet azonban nem a szombati (szintén vezető helyen lévő) hölgy szerezte meg, hanem Sun Young Yoo, aki okosan ütögetett az egész héten, aminek meg is lett az eredménye. Nem volt sima a győzelem, de annál édesebb.

Vasárnap a játék úgy alakult, hogy akinek meg lett volna az abszolút esélye a győzelemre, az rendre halványabban teljesített a zárónapon. Yani Tseng tegnap 73-at játszott, Karin Sjodin pedig 74-et írhatott fel magának. Ők tehát viszonylag hamar kiestek a végső küzdelemből, de mindez esélyt adott a többieknek a felzárkózásra. A leghatékonyabban két koreai ütögetett tegnap a Kraft Nabisco Championship-en: Yoo és I. K. Kim. A nap végére mindketten -9-et írhattak fel maguknak, így következhetett a hirtelen halál. A 18-as kiválasztott szakaszon azonban Yoo birdie-je aranyat ért, míg ellenfele csak par teljesítményre volt képes.

Ezzel a győzelemmel Yoo a második olyan dél-koreai játékos lett, aki meg tudta nyerni a Nabisco kupát; a világranglista 21. helyéről felzárkózhat a 16. pozícióba; és nem mellesleg némi zsebpénzt is a magáénak tudhat a golfozó. A 25 éves játékos így nyilatkozott a nap végén: „Egyáltalán nem gondoltam arra, hogy ma nyerni fogok, mivel nem számítottam túl sokra, és nem akartam magam hitegetni semmivel sem. De sokkal jobban teljesítettem, mint ahogyan azt gondoltam volna, aminek nagyon örülök.”

Tseng (aki a tavalyihoz hasonlóan idén sem tudta megtartani vezető helyét) így nyilatkozott a nap végén: „Azt hiszem, hogy fejlődöm. Tavaly a finis után alig tudtam abbahagyni a sírást. Idén viszont már boldog voltam és mosolyogva mentem a tömeg felé. Élveztem a sétát a 18 szakaszon, valószínűleg azért, mivel tudom, hogy a legjobbamat nyújtottam. Egyetlen ütést sem adtam fel, és 100%-ot nyújtottam kint a pályán. Olykor azonban, egy verseny kimenetele egyszerűen nem úgy alakul, ahogyan azt szeretnénk.”

Kraft Nabisco Championship:

Sun Young Yoo: -9

I.K. Kim: -9

Yani Tseng: -8

 

Stacy Lewis/Amy Yang/Karin Sjodin/Hee Kyung Seo: -7

Natalie Gulbis/Se Ri Pak/Na Yeon Choi: -6



banner ugynoksegi v2 260px

Keresés