Szorul a hurok

Eddig minden a tajvani csodagolfozóról szólt, de tegnap bejelentkezett egy svéd hölgy, nevezetesen Karin Sjodin is az idei Kraft Nabisco kupáért. Szombaton ugyanis Yani Tseng nem keveset hibázott, amit az északi játékos igyekezett kihasználni, így jelenleg ketten vezetik a tabellát.

Eddig minden a tajvani csodagolfozóról szólt, de tegnap bejelentkezett egy svéd hölgy, nevezetesen Karin Sjodin is az idei Kraft Nabisco kupáért. Szombaton ugyanis Yani Tseng nem keveset hibázott, amit az északi játékos igyekezett kihasználni, így jelenleg ketten vezetik a tabellát.

Tény, hogy képtelenség négy napon keresztül hiba nélkül játszani, hiszen a folyamatos koncentráció rendkívül nehéz feladat. Persze, azt nem állíthatjuk, hogy Yani Tseng őrületes hibákat halmozott fel szombaton, de 71-es eredménye reményt adhat az őt követő golfozóknak, akik esetleg már úgy gondolhatták, hogy ez egy lefutott meccs. Tseng egyébként tegnap az első 9-en beütött két birdie-t és egy bogey-t, majd a fordulót követően érkezett még három-három mindkét fajtából. Ezzel az eredményével végül, összesítésben -9-et írhatott fel magának, ami alapvetően nem rossz, sőt. Tseng úgy nyilatkozott tegnap, hogy örül annak, hogy a kisebb hullámvölgyek nem az utolsó napon jöttek kis nála. Volt azonban valaki, aki igyekezett kihasználni az adódó lehetőséget.

Karin Sjodin tegnap szinte hibátlanul játszott. Az első 9-en sorra érkeztek a birdie-k, majd egy kis megingás a 12-es szakasznál, aztán ismét egy szépségtapasz a 16-oson, hogy végül kijöjjön a 68-as eredmény, és a -9-es összesítés. Sjodin így nyilatkozott a nap végén: „Holnap is a pálya lesz az ellenfelem. Szóval, a legjobb tudásom szerint fogom megütni a labdákat, és amit Yani csinál, arra nem is igazán van erőm figyelni.” Érdekesség, hogy a mai zárónapon Tseng és Sjodin közösen vágnak majd neki a Mission Hills pályájának, ami különösen izgalmas végjátékot eredményezhet. A svéd az erős széllel kapcsolatban (ami olykor meghatározó volt a pályán) azt mondta, hogy ilyenkor a kulcs az, hogy bízzunk a saját döntéseinkben, és üssük meg olyan biztosan a labdát, ahogyan csak tudjuk.

Két ütéssel van lemaradva tőlük a koreai Haeji Kang, aki az egész versenyen rendkívül szimpatikusan játszik. Tegnap ugyan kicsit több volt a rontás, de talán még éppen belefért. Szombaton a játékos így nyilatkozott: „A holnap is csak egy átlagos golfos nap lesz, szóval megpróbálom majd a legjobbamat nyújtani, teszem, amit tennem kell, és ha továbbra is így játszom, akkor szerintem nem lesz gond.” Mi is bízunk benne, hogy a szél nem tördeli majd szét a játékot, és egy izgalmas utolsó napnak lehetünk majd a szemtanúi.

A koreai különítmény (Ji, Kim, Seo, Choi, Yoo) végül -6-nál állt meg, de ez a hátrány sem jelenthet leküzdhetetlen akadályt adott esetben. Mint ahogy az ausztrál, Katherine Hull négyütéses hátránya sem. Suzann Pettersen jelenleg -4-nél tart, akárcsak Azahara Munoz vagy a fiatal tehetség, Lexi Thompson.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés