A magabiztos dán

A szeles idő nem csak Magyarországon okoz problémát, de a kontinens számos más országában is, így a szicíliai vidéken is. A helyzet abból a szempontból kritikusabb, hogy Olaszországban verseny van, ahol a golfozóknak masszívan szembe kell szállniuk a nem éppen kellemes időjárási körülményekkel.

A szeles idő nem csak Magyarországon okoz problémát, de a kontinens számos más országában is, így a szicíliai vidéken is. A helyzet abból a szempontból kritikusabb, hogy Olaszországban verseny van, ahol a golfozóknak masszívan szembe kell szállniuk a nem éppen kellemes időjárási körülményekkel.

Azt kell mondjuk, hogy a tegnapi nap rendkívül izgalmasan alakult Olaszországban. Az idei Sicilian Open harmadik versenynapján nagyon sokan küzdöttek az erős széllel, ami meg is látszott az eredményeken. Számos játékos számára nem hogy a par alatti, de a par teljesítmény elérésére volt a cél, aminek egyértelműen a heves szél volt az oka. Szombaton még heten álltak az élen -8-as eredménnyel, de a nap végére jócskán átrendeződtek az erőviszonyok. Tegnap a legjobb teljesítményt a fiatal dán, Thorbjørn Olesen érte el.

„Néha a szélroham olyan erős volt – főleg a part mentén -, hogy szinte elfújt engem. Sokszor nehéz volt még állva maradni is, nem hogy golfozni. Az első 9-en kicsit akadozott a játékom, de tudtam tartani magam, és a 6-os szakaszon elért bogey után két jót tudtam ütni. Ez végül továbblendített, és jó néhány lehetőséget ki tudtam használni a hátsó 9-en.” Nagyjából így lehetne összefoglalni Olesen tegnapi teljesítményét, amit megtett ő maga is, talán kicsit szerényen. A dán szombaton egy kiváló 67-es kört futott, amivel meg is szerezte a vezetést a Verdura pályáján, így jelenleg -12-vel vezet a tornán. A játékos egyébként, afféle mini jóslatként azt mondta, hogy bízik benne, hogy a szél vasárnap már mérséklődik, ellenkező esetben egy rendkívül jó rövidjátékra lesz szüksége, de az önbizalom megvan, ahogyan a jobbnál jobb játékosok is, akik szintén nyerni jöttek.

A második helyen többek között a kanadai Andrew Parr áll -9-cel, aki tegnap szintén egy kiváló 67-es kört futott, ami elismerésre méltó egy ilyen környezetben. A 28 éves játékos szerint a kulcs a szolid, biztos játék, illetve a jól eltalált tee shot-ok, valamint a vasütések. Ezeknek mind harmóniában kell lenniük annak érdekében, hogy valaki jó ütésszámot tudjon elérni az Open-en, ahol valóban a szél az úr.

Szintén -9-es eredménynél tart a belga Nicolas Colsaerts is, aki tegnap 69-et ütött. A golfozó még jó tanácsokkal is ellátta az újságírókat: „Minden ütés előtt néhány percig meg kell állnod, és gondolkodnod kell. Az egyik percben a szél oldalról fúj, a következőben pedig már bele az arcodba. Szóval, nagyon nehéz az ütődet a megfelelő állásba tenni. De, reméljük, hogy enyhülni fog egy kicsit majd az idő az utolsó napra. Amit én már nagyon várok.”

Még behozható hátrányban van az ír Peter Lawrie (-8) is, valamint Steve Webster (-7), John Daly (-6) és Simon Wakefield (-6) is. Persze, minden attól is függ, hogy a mai napra milyen időt jósolnak, de nagyon úgy tűnik, hogy a szél alig fog engedni az erejéből, akkor pedig minden tudásukat be kell majd vetni a játékosoknak annak érdekében, hogy jól szerepeljenek majd.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés