Tseng félidőben is vezet

Nagyon úgy tűnik, hogy a hölgyek mezőnyében a tajvani golfozó egyszerűen minden helyzetben képes hozni a formáját. Yani Tseng az első napi jó teljesítményét tegnap is megismételte, amivel jelenleg egyetlen ütéssel vezet az év első Major versenyén. Máris eldőlt?

Nagyon úgy tűnik, hogy a hölgyek mezőnyében a tajvani golfozó egyszerűen minden helyzetben képes hozni a formáját. Yani Tseng az első napi jó teljesítményét tegnap is megismételte, amivel jelenleg egyetlen ütéssel vezet az év első Major versenyén. Máris eldőlt?

Yani Tseng tegnap egy bogey-val kezdte a játékot Kaliforniában, de aztán helyreállt a világ rendje, és sorban érkeztek a birdie-k, szám szerint öt. Ezzel ismét egy 68-as kört produkált, amivel rögtön az élre is állt. Jelenleg -8-cal vezet a Kraft Nabisco Championship-en, ami a női versenysorozat első Major tornája is egyben. Az ötszörös Major bajnok Tseng-et még egy kis kosárlabdázás sem tudta eléggé kifárasztani ahhoz, hogy a második napon is jól teljesítsen. Ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy „soha nem lehetsz elég fáradt, ha meg akarsz nyerni egy versenyt.” Való igaz, az adrenalin nem ismer szabályokat.

Amennyiben a tajvani golfozó kitart kiváló formája mellett, akkor ő lehet az első játékos, aki ilyen fiatalon hat Major győzelemmel rendelkezik (Tiger Woods 26 évesen szerezte meg a hatodik ilyen címét). Persze, addig még sok van hátra, de a jelek mind arra utalnak, hogy Tseng lehet a befutó vasárnap is. A fáradtság tehát nem faktor a 23 éves hölgy esetében, aki az idei öt versenyből hármat simán behúzott már, és lehet, hogy valóban úton van a negyedik is.

Érdemes azonban egy-két szót ejteni azokról, akik Tseng útjába állhatnak a hétvégén. A második helyen áll, egyetlen ütéssel lemaradva Haeji Kang, aki rendkívül magabiztosan ütöget a Mission Hills pályáján. A koreai játékos úgy érzi, hogy jó formában van (amit mi is aláírunk), de kicsit izgul azért, mivel még soha nem szerepelt ilyen jó helyen egy Major versenyen. Mindenesetre, Kang úgy nyilatkozott, hogy a legjobbat fogja megmutatni magából, és „meglátjuk, mi lesz.”

Őt követi az ausztrál Lindsey Wright és Sun Young Yoo, akik -6-ot írhattak fel tegnap maguknak. Wright azt mondta tegnap, hogy Yani egy olyan erő, amit érdemes üldözni, és nagyon örül annak, hogy a tajvani ismét ott van a versenyzők között, és kihívói lehetnek a rendkívül tehetséges golfozónak. Kicsit azért szeretnék megnehezíteni Tseng dolgát. Nos, majd meglátjuk. Nekik azonban minden esélyük megvan arra, hogy megszorongassák a fiatal játékost.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés