MGSZ elnökségi ülés

A Magyar Golf Szövetség Elnökségének március 20-i ülése az éves rendes közgyűlés előkészítésének a jegyében zajlott. A közgyűlésre április 26-án csütörtökön 10:00 órakor a Magyar Sport Háza (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.) I. emeleti konferencia termében kerül sor.

A Magyar Golf Szövetség Elnökségének március 20-i ülése az éves rendes közgyűlés előkészítésének a jegyében zajlott. A közgyűlésre április 26-án csütörtökön 10:00 órakor a Magyar Sport Háza (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.) I. emeleti konferencia termében kerül sor.

Az Elnökség elfogadta a 2011. évi közhasznú jelentést, mérleget és eredmény kimutatást, valamint a 2012. évi pénzügyi tervet, amelyet a közgyűlés elé fog terjeszteni. Ami a mandátumok számát illeti, az április 26-i eseményre összesen 48 szavazat került kiosztásra, tekintettel arra, hogy a Magyar Golf Szövetség elnöksége hosszas mérlegelés után döntést volt kénytelen hozni a 2011. évben jelentős tartozást felhalmozott klubokkal kapcsolatban.

Az Academy GC, az European Lakes GC, a Petneházy GC, valamint a Pólus Palace GC a 2011. év során keletkezett több havi tartozását többszöri szövetségi és ezt követően ügyvédi írásos felszólítás (2011/11/10 és 2012/02/08) ellenére sem rendezte az MGSZ felé. Ezért a Sporttörvényben és az Alapszabályban meghatározottak értelmében az MGSZ elnöksége, mivel nem volt más lehetősége 2012. március 20-án kizárta a fent nevezett klubokat a tagjai sorából. Amennyiben ezek a klubok rendezik tartozásukat és kérik újbóli felvételüket az MGSZ tagjainak a sorába, az MGSZ elnöksége méltányosan fog eljárni velük szemben. Az érintett klubok a kizárás tényéről írásos értesítést kapnak.

Az elnökség foglalkozott a 2012. év tervezésével is. Az év kiemelkedő nemzetközi eseménye lesz az European Young Masters július 23. és 28. között, aminek a megrendezéséhez szükséges szponzori támogatásokról folyamatos egyeztetések zajlanak és halad az előkészítés. 2012-ben nem változnak az Eagle rendszer karbantartási díjai, sem pedig a versenyek nevezési díjai. A szövetségi bajnokságok hendikep limitjei is változatlanok maradnak, kivéve a Magyar Amatőr Nyílt Bajnokságét, ahol a férfiak 24-es, a nők 26-os HCP-vel nevezhetnek a versenyre.

Ami a Junior Programot illeti, az Elnökség új junior felelőst nevezett ki. 2012-ben Böndicz Gergő fogja ellátni az utánpótlás neveléssel összefüggő feladatokat, beleértve az iskola golf program működtetését is. Ez utóbbi projekt bevezetésének érdekében újabb előrelépés történt. A Ryder Cup European Develompent Trust Fund megküldte a szerződéstervezetet, a 30 db SNAG készlet szállítása pedig április elején meg fog történni.

Az MGSZ auditja alapján, amelyet Likavcsán Ferenc vezet, tovább folyik az Eagle rendszer javítása. 2012-ben újdonság lesz a hibabejelentés módja. Amíg az elmúlt két évben a felhasználók közvetlenül a rendszerfejlesztőhöz jelentették be javítási igényüket, addig az idei versenyévadra a terv az, hogy a klubok egy központi online rendszerben regisztrálhatják kéréseiket. A versenyek közben felmerülő akut problémák megoldása továbbra is telefonon, forródrót segítségével történik. Az EGA által elfogadott új HCP nyilvántartási rendszer, a CBA az idei évben szintén beépítésre kerül a szoftverbe.

A Bíró Bizottság arról számolt be, hogy március 31-én a Budapest Highland Golfclubban továbbképzést tart a bírók részére.

Végül, az Elnökség elfogadta az előző ülés jegyzőkönyvét és a februári pénzforgalmi jelentést.

Az ülés üde színfoltja volt a februárban tagfelvételt nyert klubok személyes bemutatkozása, amelynek alkalmával beszámoltak céljaikról, és átvehették a belépésükre készíttetett plakettet, amely arról tanúskodik, hogy 2012. februártól az MGSZ teljes jogú tagjai.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
6
7
8
9
13
17
20
21
22
23
24
27
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés