Tiger nyerni akar

Sérülésnek már nyoma sincs, és ezt Tiger Woods tegnapi teljesítménye bizonyítja a legjobban. A Bay Hill pályán a korábbi világelső egy szép 65-s körrel szállt ringbe a hétvégi megmérettetésekre, amellyel a vezető pozíciót is megszerezte.

Sérülésnek már nyoma sincs, és ezt Tiger Woods tegnapi teljesítménye bizonyítja a legjobban. A Bay Hill pályán a korábbi világelső egy szép 65-s körrel szállt ringbe a hétvégi megmérettetésekre, amellyel a vezető pozíciót is megszerezte.

A csütörtöki teljesítménye sem volt rossz, de Tiger Woods pénteken valóban odatette magát. Az első 9-en sorozatban beütött négy birdie-t, majd a fordulót követően is maradt még ereje háromra, bogey pedig szóba sem került. Ezzel egy kiegyensúlyozott 65-s kört produkált, amivel összességében egy -10-es előnyt halmozhatott fel a hétvége előtt. Mindez a tabella első helyére repítette a korábbi világelsőt, de nem dőlhet hátra, hiszen ugyanilyen előnnyel rendelkezik jelenleg Charlie Wi is, aki ugyan a csütörtöki teljesítményéhez képest két ütéssel halványabban teljesített (66, 68), de még így is ott van tűzközelben. Tiger azonban rendkívül bizakodó az idei Arnold Palmer Invitational versennyel kapcsolatban, és a tegnapi nyilatkozatában nem is titkolta szándékait. „Nyerni akarok. Igen, abszolút. Ugyan még nagyon sok van előttünk. Még valóban nincsen vége. Még 36 lyuk vár ránk.”

Az amerikai eltökéltsége irigylésre méltó, és azt kell mondjuk, hogy a tegnapi játéka ismét megcsillantott valamit a „régi Tigerből,” így a kitűzött cél még reális is lehet. A golfozó egyébként közel 30 hónapja nem szerepelt az első helyen PGA Tour versenyen, a hétvégéhez közeledve. Ennek is eljött az ideje, és bízunk benne, hogy egy nagyon izgalmas végjátékot láthatunk majd.

Az izgalomhoz azonban sokan hozzátehetnék még. A két elsőn kívül ott van Jason Dufner és a korábbi U. S. Open bajnok, Graeme McDowell, akik jelenleg -9-nél állnak. Nem áll rosszul Justin Rose sem, aki még éppen a lélektani határral kacsintott össze, hiszen ő -6-nál tart. Sokan vannak, akik tegnap végül -5-t írhattak fel maguknak, ami még mindig behozható. Ide sorolhatjuk többek között Sergio Garciát, Webb Simpsont és Zach Johnsont. Ian Poulter és Martin Laird -4-nél húzta meg a vonalat, míg Kevin Na, Ernie Els és Nick Watney -3-nál állt meg összességében.

Kicsit a leszakadó ágban helyezkedik el a kolumbiaiak kedvence, Camilo Villegas, aki az első napi 73-as teljesítményét csak 69-re tudta levinni, így ő jelenleg -2-nél tart, akárcsak David Love III. Jim Furyk és Phil Mickelson sem találja nagyon az ellenszerét a pályának. Előbbi mindkét napon 72-t ütött, Mickelson pedig 73-at, majd pedig 71-et. Lehet, hogy ez így már egy kicsit sok lesz, de majd meglátjuk, mit tartogat számunkra a hétvége.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés