Magabiztos ír vezetés

Már korábban is említést tettünk róla, hogy az e heti verseny sokkal több egy szimpla tornánál (ha létezik egyáltalán ilyen kategória). Sokak számára, a Trophée Hassan II. az idei első győzelmet jelentheti, és vannak olyanok, akiknél sokkal több forog kockán.

 

Már korábban is említést tettünk róla, hogy az e heti verseny sokkal több egy szimpla tornánál (ha létezik egyáltalán ilyen kategória). Sokak számára, a Trophée Hassan II. az idei első győzelmet jelentheti, és vannak olyanok, akiknél sokkal több forog kockán.

Kétségkívül a Trophée Hassan II. elnevezésű verseny első napján Damien McGrane bizonyult a legjobbnak, aki a hátsó 9-en kezdett, és első ütése rögtön egy gyönyörű eagle formájában bontakozott ki. Az ír játékos ugyan összeszedett három bogey-t, de ezek mellé felsorakoztatott nyolc birdie-t is, amivel egy szép 65-s kört zárt, és összességében kétütéses előnyre tett szert. A golfozónak meg kellett küzdenie az erős, forró széllel, de állta a sarat.

„Ma nagyon szépen játszottam, és elégedett is vagyok a teljesítményemmel. Gyorsan bekezdtem, és végül sikerült ezt az ütemet tartanom a nap végéig. A körülmények kicsit megnehezítették a dolgomat (főleg a forró szél), de sikerült a gurításaimat jól kiviteleznem, és ennél fogva elég jó pontszámot tudtam elérni. Ez a pálya egyébként gyönyörű, és ha jól játszol, akkor rengeteg lehetőséget tartogat számodra. Jelenleg kielégítő a játékom, és az elmúlt héten is jó formában voltam, és igazság szerint végezhettem volna jobb helyen is, de ez most egy új hét, új lehetőségekkel, és nagyon örülök annak, hogy ilyen jól tudtam kezdeni itt.”

 

Az ír tehát jelenleg -7-nél tart, ami összességében kétütéses előnyt jelent a második helyen álló Alejandro Cañizares-szel szemben, aki tegnap egy nagyon biztató 67-es ütésszámmal nyitott. A spanyol így nyilatkozott a nap végén: „Ebben az évben eddig nagyon jól játszottam, és csak arra vártam, hogy végül minden összeálljon. Reménykedem benne, hogy ezen a héten minden összeáll majd a játékomban. A mai egyébként egy rendkívül jó nap volt. Magabiztosan játszottam, és a gurításaim is rendre jól mentek a green-en. A múlt héten nem teljesítettem túl jól, de igyekeztem megtalálni a helyes ritmust, és most már sokkal nagyobb önbizalommal játszom.”

A harmadik helyen nagy a tömörülés, hiszen nem kevesen voltak tegnap olyanok, akik a Golf du Palais Royal pályáján -4-et írhattak fel maguknak. Ide tartozik többek között Richie Ramsay, Graeme Storm, Robert-Jan Derksen, Edoardo Molinari, Kenneth Ferrie, Phillip Price és Jorge Campillo. A -3-at teljesítők klubja sem kicsi, és itt találhatjuk például Hennie Otto-t, vagy a Masters babérokra törni kívánó Matteo Manasserót is. A címvédő David Horsey az első napon egy par teljesítményt tudott felmutatni, míg Robert Rock beragadt 77-nél.



banner ugynoksegi v2 260px

Keresés