Horsey címvédésre készül

Az európai bajnokságban sem tették hűvösre a golfütőket, sőt! Ezen a héten Marokkóban mutathatják meg tudásukat a játékosok, akik a nem mindennapi kondíciókkal ellátott Golf du Palais Royal pályán bizonyíthatnak. David Horsey, a címvédő pedig rendkívül bizakodó.

 

Az európai bajnokságban sem tették hűvösre a golfütőket, sőt! Ezen a héten Marokkóban mutathatják meg tudásukat a játékosok, akik a nem mindennapi kondíciókkal ellátott Golf du Palais Royal pályán bizonyíthatnak. David Horsey, a címvédő pedig rendkívül bizakodó.

David Horsey a tavalyi szezon legszebb győzelmét aratta ebben a környezetben, miután a negyedik versenynapon hármas együttállás következett be, és jöhetett a playoff, mégpedig Rhys Davies és Jaco Van Zyl társaságában. Az angol azonban könnyedén vette az akadályt, és végül ő tarthatta a magasba a győzelmet szimbolizáló impozáns kardot. A 2012-es Trophée Hassan torna előtt így nyilatkozott a golfozó:

„Jó érzés újra itt lenni, és természetesen rengeteg kellemes emlék köt ide, leginkább a tavalyi győzelmem képei. Tavaly nagyon jól játszottam azon az egész héten, leszámítva a legvégét, amikor is kis híján kiengedtem a győzelmet a kezemből, de aztán a playoff-ban helyrerázódtam. A mostani játékom is hasonló a tavalyihoz, és azt mondanám, hogy olyan 90-95%-ban vagyok megelégedve mindennel. Ebben az évben számos dolgon változtattam, és mostanra már az új ütőket is megszoktam és az egész felszerelést, szóval készen állok.”

A Golf du Palais Royal valójában az agadiri királyi palota területén helyezkedik el, és Horsey bevallotta, hogy ennek az exkluzív környezetnek az ereje adja a verseny esszenciáját. „Igazi kiváltságot jelent a király hátsó kertjében játszani. Nem lehet olyan rossz, ha egy golfpálya van a kertedben, nem igaz? Számunkra ez egy óriási megtiszteltetés, hogy ismét meghívtak minket ide játszani, ilyen fantasztikus körülmények közé, és már nagyon várom ezt a hetet. A pálya egyébként annyira tökéletes, hogy vannak olyan pontok (amikor játszol a pályán), hogy kis híján kínosan érzed magad, amikor egy kis darabot ki kell ütnöd a fűből.”

 

A címvédő tehát elszánt, akárcsak Robert Rock és Matteo Manassero, akik célba vették a Masterst, ehhez azonban győzni kell. Rock jelenleg a világranglista 57. helyén áll, az olasz ifjú pedig a 61. pozíciót ostromolja. Mindkettőjüktől kiegyensúlyozott és jó játék kellene ahhoz, hogy reális esélyekkel induljanak majd neki a Mastersnek, ami már valóban itt van a nyakunkon. Megy a találgatás meg a számolgatás, de leginkább egyetlen biztos és járható útja van annak, hogy valaki bekerüljön az „elit” csoportba: jól kell játszani, eleget kell teljesíteni. A golfozók természetesen tudják ezt, és ehhez mérten ragadnak ma ütőt Marokkóban az idei Trophée Hassan tornán.

A mezőnyben egyébként ott van szinte mindenki. Az angolok képviseletében ott van Simon Khan, Horsey természetesen, Mark Foster és Robert Rock. A tavalyi két esélyes (Davies és Van Zyl) is tiszteletét teszi, akárcsak Marcel Siem, John Daly, Edoardo Molinari, Hennie Otto, Pablo Larrazábal, Grégory Havret, Edoardo De La Riva és David Lynn is.



banner ugynoksegi v2 260px

Keresés