Time to say goodbye

Közhelyesen hangzik, de egyszer minden jónak vége szakad. A 18 éve a pályán ütögető játékos számára ez az év lesz az utolsó, amit az LPGA Tour keretei között tölt majd el. Nem bánt meg semmit, de úgy érzi, hogy ideje, hogy minden szabad percét a családjával töltse.

Közhelyesen hangzik, de egyszer minden jónak vége szakad. A 18 éve a pályán ütögető játékos számára ez az év lesz az utolsó, amit az LPGA Tour keretei között tölt majd el. Nem bánt meg semmit, de úgy érzi, hogy ideje, hogy minden szabad percét a családjával töltse.

Leta Lindley közel 20 éves karrierje során megélt már szinte mindent, amit csak lehetett. Voltak sikeresebb és kevésbé sikeres periódusai, de nagyon örül annak, hogy ez a sport meghatározó tudott lenni az életében, de ideje váltani. Az amerikai golfozó 1994-ben vált profivá és egy évre rá már az LPGA versenyek aktív részt vevője volt. A közel két évtizedes sportkarrier azonban most kénytelen a háttérbe szorulni.

„Úgy érzem, valóban eljött ennek az ideje. A gyerekeimnek szükségük van rám otthon, és ez lesz a 18. évem a Tour-on, és úgy érzem, itt az idő. Nincsenek rossz érzéseim a döntésem miatt. Ez ugyan egy kicsit keserédes helyzet, mivel az életem meghatározó hányadát töltötte ki a versenyszerű golf. Szóval, azt hiszem egy kicsit szokatlan lesz nem készülni majd a 2013-as szezonra. Senki sem mondta, hogy örökké fogok játszani, és soha nem is vártam, hogy olyan legyek, mint JoAnne Carner, aki 60 évesen még mindig aktívan játszott.”

Lindley élvezte minden percét kiegyensúlyozott és sikeres karrierjének, amely során közel 3 millió dollárt ütögetett össze, megnyerte a 2008-as LPGA Corning Classic-ot, és 33 alkalommal végzett a legjobb tízben. Ezek közül három Major verseny alkalmával történt, beleértve az 1997-es LPGA Championshipet – ahol is Chris Johnson ellen vérzett el a playoff második szakaszánál.

„Egy nagyszerű karriert futottam be és nagyon büszke vagyok arra, amit a golfpályán elértem. Az örökségem most már az, hogy a családommal és a gyerekeimmel legyek és most erre kell fókuszálnom. Örülök annak, hogy saját magam dönthettem így és nem azért kell abbahagynom, mert már nem tudom megtartani a státuszomat.”

Érdekesség, hogy Lindley caddie-je egyben a férje is, aki karrierjének egészen korai szakaszától ott volt a játékos mellett, amikor csak szükség volt rá. Matt Plagmann jelenléte mindig is pozitív hatással volt a golfozóra, akinek külön erőt adott férje kisugárzása. „Nem tudtam volna 18 évig az élvonalban maradni, ha nem lett volna ott mellettem a férjem. Ő gyakorlatilag feladta a saját karrierjét azért, hogy támogatni tudjon, és hogy együtt menjünk végig ezen az úton. A Tour-on való folyamatos játék elég magányos dolog tud lenni, és az, hogy ott van melletted a legjobb barátod, a legnagyobb rajongód, drukkol neked, ez olyan légkört képes teremteni, ami mindent megváltoztat. Nem tudom, hogy valóban el tudtam-e volna érni ennyi mindent, ha Matt nincsen mellettem.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés