Voilá, Julien!

Hatalmas hajrát hajtott végre a francia Julien Quesne, aki az idei Andalucía Open első helyét szerezte meg, miután egy rendkívül kiélezett helyzetben okosan tudott játszani. Az utolsó szakaszon elért birdie-vel beütötte magát a győztesek közé.

Hatalmas hajrát hajtott végre a francia Julien Quesne, aki az idei Andalucía Open első helyét szerezte meg, miután egy rendkívül kiélezett helyzetben okosan tudott játszani. Az utolsó szakaszon elért birdie-vel beütötte magát a győztesek közé.

Ki emlékszik már arra, hogy Eduardo De La Riva egyetlen ütéssel vezetett még a zárónapon? A spanyol az utolsó játéknapon nem tudta hozni addigi jó formáját, és -2-es tegnapi teljesítménye mindösszesen csak a harmadik helyhez volt elég. A hazai közönség biztosan csalódottan tért haza vasárnap, de ellensúlyozásként tanúi lehettek egy kifejezetten profi befejezésnek, amihez a 31 éves francia neve fűződik.

Julien Quesne, aki ezelőtt még soha nem tudott European Tour eseményen a 16. helynél feljebb kapaszkodni, most megcsinálta a maga szerencséjét. Tegnap valóban nem volt mit veszítenie. A világranglista hátsó régiójában elhelyezkedő golfozó vasárnap mindent feltett egy lapra, és az Andalucía Open zárónapján fantasztikus kört futott. Bogey nélkül teljesítette a szakaszokat, ráadásul nyolc darab birdie-t is bezsebelt. Az utolsót a 18-as szakaszon produkálta, amely végül a győzelmet jelentette számára. Ha ugyanis csak par-t üt, akkor azonos pontszámmal rendelkezett volna, mint vetélytársa, Matteo Manassero, így következhetett volna a playoff. Quesne viszont rendkívül higgadtan odaállt a tee-hez, lendített, és három ütésből teljesítette az utolsó kritikus szakaszt. Ezzel beállította a végeredményt, ami számára -17-es ütésszámot, és egyben kétütéses előnyt jelentett.

A győztes így nyilatkozott a nap végén: „Ez életem legjobb napja. Nem könnyű, amikor olyanok vannak körülötted, mint Manassero, Jiménez, Larrazábal, akik mind jól játszottak, de megpróbáltam ütésről ütésre játszani, és a legjobbamat nyújtani. Tudtam, hogy ha az utolsó szakaszon birdie-t ütök, akkor megvan az esélyem a győzelemre. Nagyon boldog vagyok most, és azt kell mondjam, hogy nagyon hamar jött ez az elsőség.”

A második helyen az egész héten jól teljesítő ifjú olasz, Matteo Manassero végzett, -15-ös eredménnyel. Az olasz tinédzser nem tudott megfelelően felnőni a feladathoz, és tegnap egy 68-as kört produkált, ami végül a dobogó második helyét eredményezte, szemben a franciával, aki szorongatott helyzetben teljesített 64-et. Mindenesetre, Manassero minden elismerést megérdemel, hiszen egész héten ott volt az élvonalban, és neki is minden esélye megvolt arra, hogy végül ő tartsa a kezében az impozáns kupát.

A harmadik helyen a szintén jól játszó De La Riva végzett, aki végül -14-et írhatott fel magának, így nyilatkozott a nap végén: „Nyugodtnak éreztem magam és éreztem a kontrollt is, de elrontottam két rövid birdie-t az első két szakaszon, és ezután a gurítások is nagyon szerényre sikeredtek. Összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel. Jól játszottam az egész héten, és jó esélyem volt nyerni, de a hétvégére a putterem cserbenhagyott.”

A negyedik helyet, -13-as eredménnyel az angol David Lynn szerezte meg, őt követi -12-vel Raphael Jacquelin és Hennie Otto, a -11-es klubban pedig ott van Jaco Van Zyl, Shane Lowry, Mark Foster és Jiménez. Edoardo Molinari és Simon Khan -10-nél állt meg, Robert Rock és Marcel Siem pedig -9-cel térhetett haza.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés