Vissza a jéghegy csúcsára

Helyreállt a régi világ rendje, és Luke Donald ismét világelső. Az angol nem kis tettet hajtott végre tegnap, hiszen három vetélytársát kellett legyőznie a playoff-ban ahhoz, hogy végül megkaparintsa a kupát Floridában. Volt izgalom bőven, ez biztos.

Helyreállt a régi világ rendje, és Luke Donald ismét világelső. Az angol nem kis tettet hajtott végre tegnap, hiszen három vetélytársát kellett legyőznie a playoff-ban ahhoz, hogy végül megkaparintsa a kupát Floridában. Volt izgalom bőven, ez biztos.

Szakértők szerint ez a győzelem nem is igazán a világelsőség visszahódításáról, mindinkább a trófea megszerzéséről szólt. Mindenesetre, biztosan nem érzi magát kínosan az angol, hogy ismét ő áll a világ tetején. Az út rögös volt, de Luke Donald valóban mindent megtett azért, hogy méltó módon bizonyítsa kivételes tudását az Innisbrook pályáján.

A golfozó háromütéses hátrányban vághatott neki a zárónapnak az idei Transitions Championshipen, de nem zavartatta magát. Vasárnap egy szép 66-os kört produkált (bogey mentesen és öt birdie társaságában), ami elég volt számára ahhoz, hogy az élen végezzen. Azonban, rajta kívül még hárman szerezték meg ugyanazt a pozíciót, ki-ki a maga módján. A finalisták között ott volt Jim Furyk, Sang-Moon Bae és Robert Garrigus is. Mivel mindannyian végül -13-at írhattak fel maguknak, következhetett a playoff. Itt azonban a régi-új világelső hamar elrendezte a dolgokat, és birdie-jének köszönhetően ő állhatott fel a dobogó legfelső fokára, ami egyben a világelsőség pozícióját is magával vonzotta.

Rory McIlroy nem habozott kifejezni gratulációját az angolnak, és Twitter üzenetében ezt írta: „Nos, élveztem, amíg tartott. Gratulálok Luke Donald! Lenyűgöző szereplés volt.” Valóban profihoz méltót produkált a játékos, akinek úgy tűnik, sikerült visszarázódnia a rendes kerékvágásba. Donald egyébként így nyilatkozott a nap végén: „Azt hiszem az emberek… azt hitték, hogy a tavalyi évem inkább volt, nem mázli, de nem gondolom, hogy az emberek ismét feltételezték rólam, hogy idén is meg tudom csinálni. Remélhetőleg, be tudom bizonyítani az ellenkezőjét.”

Az angol bajnok hozzátette még azt is, hogy egy rendkívül tehetséges és jó játékosnak tartja McIlroyt, és örül annak, hogy a golf most ilyen jó helyzetben van, mivel nagyon sok izgalmas dolog zajlik most a sportban. Mi is bízunk abban, hogy az elkövetkezendő hetekben is hasonlóan érdekfeszítő párharcokat láthatunk majd a pályán.

Ha a tabellára pillantunk, akkor azt láthatjuk, hogy -12-vel végzett végül Scott Piercy, Jeff Overton, Ernie Els és Ken Duke, egyetlen ütéssel lemaradva tőlük pedig Bo Van Pelt. Matt Kuchar, Webb Simpson és Jason Dufner végül -10-et írhatott fel magának, a spanyolok kiválósága, Sergio Garcia pedig -8-at. Padraig Harrington végül -7-es eredménnyel fejezte be a versenyt, akárcsak Jason Day és Retief Goosen.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés