Klubrekord Harrington módra

Amíg Európában elcsípték a rekordot, addig Amerikában egyetlen ütéssel meg is döntötték azt, mégpedig nem is akárhogyan. Padraig Harrington csodálatosan játszott tegnap Floridában, aminek meg is lett az eredménye.

Amíg Európában elcsípték a rekordot, addig Amerikában egyetlen ütéssel meg is döntötték azt, mégpedig nem is akárhogyan. Padraig Harrington csodálatosan játszott tegnap Floridában, aminek meg is lett az eredménye.

 

Az ír játékos három éve még fel tudta magát tornázni a világranglista harmadik helyére, de aztán hirtelen vissza is esett a 90. pozícióba, és ezt követően nem is nagyon jöttek a győzelmek. A játékos összesen 17 hónapja és 37 verseny óta nem tudott kupával hazatérni, és ezt a mostani eredményét sem nevezi egyfajta „ébresztőnek” vagy „sürgős hívásnak”. Harrington csütörtökön egyébként nem kevesebb, mint 10 birdie-t ütött be az Innisbrook Resort pályáján, amelynek következtében háromütéses előnyre tett szert az őt üldöző Will Claxton előtt a Transitions Championship idei nyitónapján. Az ír játékos, elmondása szerint érezte, hogy megy neki a játék már egy jó ideje, de kegyetlenül nehéz volt kivárni, hogy végre legyen alkalma megmutatni felkészültségét és jó formáját. Az alkalom kicsit váratott magára, hiszen Harrington kihagyta (1999 óta először) a Match Play Championshipet, és nem tudta magát kvalifikálni a World Golf Championship tornára sem a Doral-on. Most, talán eljött az ő ideje.

 

A háromszoros Major-bajnok így nyilatkozott a nap végén: „Ez nem egy „wake-up call”, mivel nem az a helyzet, hogy ezután keményebben tudnék dolgozni vagy keményebben akarnék próbálkozni. Úgy érzed, hogy elég jó vagy. De, ha a teljesítményed nem elég jó, akkor magadon kívül senki mást nem hibáztathatsz. Ez egy kicsit frusztráló. De én keményen dolgozom, akárcsak a többiek – dolgozom azon, hogy megfelelő módon álljak hozzá a dolgokhoz, hogy türelmes legyek, hogy engedjem megtörténni, aminek meg kell, és mindig legyek pozitív.”

A floridai pálya azonban nem mindenkinek volt „pofon egyszerű”. A Master-bajnok Charl Schwartzel például 76-ot játszott, Matt Kuchar pedig 73-at. Nem nyújtotta a legjobb formáját Camilo Villegas sem, aki végül 72-t írhatott fel magának, de messze még a vége. A korábbi világelső, Luke Donald hajszálpontosan úgy teljesített tegnap, mint honfitársa, Justin Rose, vagyis mindketten 67-et produkáltak. Sergio Garcia is jobban kezdett, mint az elmúlt versenyeken, hiszen a spanyol csütörtököm 68-at ért el.

Harrington tehát vezet -10-es eredményével, őt követi Will Claxton -7-tel, és 5-ön áll többek között John Senden vagy Jason Dufner és Jim Furyk. Webb Simpson -3-mal nyitott, akárcsak a címvédő Gary Woodland.

Versenynaptár


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés