Gyilkos volt a mezőny

Koós János már újra dolgozni jár. Most is vezetés közben tudtuk csak elérni, de a mi kedvünkért félre állt, és mesélt nekünk a Szingapúrban töltött időről, amire már most úgy emlékszik vissza, mint élete egyik legszebb élményére.

Koós János már újra dolgozni jár. Most is vezetés közben tudtuk csak elérni, de a mi kedvünkért félreállt, és mesélt nekünk a Szingapúrban töltött időről, amire már most úgy emlékszik vissza, mint élete egyik legszebb élményére.

Sajnos véget ért a csoda két hét” – így kezdte Koós, amikor mi szóvá tettük, meglepődtünk, hogy máris visszament dolgozni. Egy nappal ezelőtt Zilahy Csabával beszéltünk az ő élményeiről, aki akkor elmondta, szerinte Jánosnak nem ment úgy a játék Szingapúrban, ahogyan azt barátja szerette volna. De vajon hogyan értékeli saját teljesítményét, maga Koós János? „Nem ment olyan jól, mint ahogy elvártam magamtól, ez tény. Egyszerűen nem éreztem jól magamat játék közben. Pedig a verseny előtti napokban mindkét ottani versenypályát kipróbáltuk, de például a putt kifejezetten rosszul ment, és a hendikepemet is csak egyszer sikerült megjátszanom. A verseny második napjára már sajnos el is ment a kedvem. Pedig a top 10 lett volna a célom, de hihetetlen gyilkos volt a mezőny.” Koós János tehát nem volt boldog a versenyen nyújtott teljesítménye miatt, de hamar hozzátette, a körítés mindent kárpótolt.

Összességében a játékom ellenére is, életem egyik legszebb élménye volt ez a verseny. Ezelőtt még sose voltam nemzetközi versenyen és lenyűgözött a profizmus, amivel szembetaláltam magam. Lehetett érezni a szervezésen, hogy nagy múlttal rendelkező cég áll mögöttük. BMW autókkal fuvaroztak minket, ahova akartuk. Még a játékosok nem golfozó vendégei is választhattak különféle programok közül, amiknek a számláját is a rendező cég állta.” 46 résztvevő országgal, és körülbelül 135 versenyzővel, ez valóban nem semmi. És pláne nem semmi az az illusztris társaság, amibe a magyar csapat került. Sőt Koós János, és Zilahy Csaba még egy nem mindennapi beszélgetésben is részt vehettek, a világ egyik legnagyobb golfozójával.

Egyszer vacsoránál megláttuk a szomszéd asztalnál Colin Montgomerie-t. Egy ideig gondolkodtunk, hogy oda menjünk-e hozzá, majd végül rászántuk magunkat. Aztán meg jól meglepődtünk, amikor úgy állt fel az asztaltól, mintha csak ezer éve ismerne minket. Beszélgetettünk vele egy darabig, és egy közös képet is készítettünk vele, amihez még a BMW vezérigazgatója is odaállt mellénk.” Szerencsére János eljuttatta hozzánk a szóban forgó fotót, amit mi örömmel osztunk meg az olvasókkal. Gondoljunk csak bele, az ember nem minden nap pózolhat egy világsztárral egy képen. Ez valóban életre szóló élmény.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés