Watson lehet a befutó

Egyre furcsábban alakulnak a dolgok Floridában, ahol a nagy nevek nem igazán tudnak beleszólni a játék menetébe, pedig a pénteki teljesítmények még valóban biztatóak voltak. Szombatra azonban kicsit ismét átalakultak az erőviszonyok.

Egyre furcsábban alakulnak a dolgok Floridában, ahol a nagy nevek nem igazán tudnak beleszólni a játék menetébe, pedig a pénteki teljesítmények még valóban biztatóak voltak. Szombatra azonban kicsit ismét átalakultak az erőviszonyok.

 

A WGC-Cadillac Championship idei versenyében egy biztos pont van, az pedig Bubba Watson. Pénteken egyszerűen szenzációsan játszott. 62-es köre igazi csemege volt a golfszerető rajongók táborában. Szombaton ugyan kicsit visszavett a tempóból, de még így sem tudta felvenni vele senki sem az ütemet. Az amerikai tegnap 67-et játszott, ami közel sem volt a legalacsonyabb ütésszám a hétvége első napján, de játékán látszott, hogy nagyon akarja azt a vezetést. Tény, színesre sikerült a score kártyája (hat birdie, három bogey, egy eagle), de a tegnapi -5-s eredménye pont elég volt ahhoz, hogy egy háromütéses előnyre tegyen szert üldözője, Keegan Bradley és Justin Rose ellenében.

A tavalyi PGA bajnok Bradley rendkívül kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt a versenyen, és a tegnapi 66-os, bogey mentes köre is azt bizonyítja, hogy ő még bizony aktív szereplője lehet majd a mai zárónapnak. Az angol tegnap 69-et ütött, és az ő teljesítményét is csak pozitív jelzőkkel lehet illetni. Ők tehát jelenleg -14-gyel állnak a második helyen, közvetlenül Watson mögött, akinek értelemszerűen -17 áll a neve mellett.

Jócskán (öt ütéssel) van lemaradva az elsőtől Peter Hanson, aki tegnap szintén 69-et játszott. Nem úgy Matt Kuchar, aki szombaton egy szép 66-os kört teljesített, amivel fel is tornázta magát a tabella ötödik helyére a maga -11-es eredményével. Ugyanitt áll Zach Johnson is, aki tegnap csak egyetlen egyszer hibázott. Nagy bátorság lenne azt mondani, hogy az utánuk következő golfozók már biztosan nem szólhatnak bele a verseny alakulásába (főleg, ha az idei tornák végjátékából indulunk ki), de egy kicsit talán mégis ez a helyzet. Az újdonsült világelsőnek, Rory McIlroynak; Luke Donaldnak, Charl Schwartzelnek, Tiger Woodsnak, Martin Kaymernek mind nyolcütéses hátránya van, amit nehéz ledolgozni, de az biztos, hogy ha az első hely kérdése nem is lesz annyira izgalmas, a nagy nevek küzdelme mindenképpen csemegének ígérkezik.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés