Javuló tendencia

Minekután a szél mérséklődött Floridában, a játékosok is otthonosabban mozogtak a pályán, aminek meg is lett az eredménye, főként a score kártyák tekintetében. Szinte mindenki javítani tudott csütörtöki eredményén, de Bubba Watson és Justin Rose kiemelkedően jól muzsikált tegnap.

Minekután a szél mérséklődött Floridában, a játékosok is otthonosabban mozogtak a pályán, aminek meg is lett az eredménye, főként a score kártyák tekintetében. Szinte mindenki javítani tudott csütörtöki eredményén, de Bubba Watson és Justin Rose kiemelkedően jól muzsikált tegnap.

 

Nem kérdés, hogy mivel a szél visszavett tegnap az erejéből, számos golfozó javuló tendenciát tudott felmutatni a Doral-on, és nem kevesen voltak olyanok, akik hatalmasat játszottak. Ennek következtében a tabella is szépen átrendeződött, helyet adva a pénteki nap két újdonsült vezetőjének, Bubba Watsonnak és Justin Rose-nak. Míg előbbi egy kiváló 62-es kört produkált pénteken, addig Rose egy 64-es bogey mentes teljesítménnyel léptette feljebb magát.

Watson tegnapi játéka egyszerűen remek volt. Az első 9-en beütött egy bogey-t, négy birdie-t és egy eagle-t is a 8-as szakaszon, majd a fordulót követően sem volt megállás, és a játékos ismét birdie gyűjtésbe kezdett, és végül még ötöt csapott hozzá az addigi terméshez. Ennek az lett az eredménye, hogy egy kiváló 62-es eredményt ért el, és jogosan átvette a vezetést a Cadillac-en, így jelenleg -12-vel ő vezet. De hasonló jó eredményt produkált az angol Justin Rose is, aki bogey nélkül teljesítette a második játéknapot (nyolc birdie-vel a zsebében), így -11-gyel áll a második helyen.

Adam Scott is igyekezett megtartani a formáját, bár az első napi 66-hoz képest pénteken „csak” 68-at játszott, így is ott van a biztos harmadik helyet jelentő pozícióban a -10-es eredményével. Őt követi -9-cel Peter Hanson, aki szintén sokat javult a csütörtöki eredményéhez képest (70, 65), majd pedig következik -8-cal Keegan Bradley és Thomas Björn, akik nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt produkálnak a Doral-on. Őket követi -7-tel Charl Schwartzel, Charles Howell III., valamint az a Martin Kaymer, aki az első napi 73-as ütésszámát szorította le tegnap 64-re.

 

A mezőny tehát sűrű, és természetesen még semmi sem biztos, ha csak annyi nem, hogy a golfozók többsége rátalált az eredményes játékra, és ennek megfelelően igyekeznek a legjobb formájukat hozni. A nagy nevek közül: Luke Donald 68-at teljesített, amivel jelenleg a 10. helyen áll; Tiger Woods egy bogey mentes 67-es kört produkált (ő a 15. jelenleg); Rory McIlroy is javítani tudott (73, 69), de még így is csak 28. helyen áll jó barátjával, Graeme McDowellel az oldalán; és Lee Westwood is jobban teljesített valamivel tegnap, de ez még nagyon kevés.

 

A játék tehát pörög, és kíváncsian várjuk, hogy a nagy nevek közül ki tud majd felnőni a feladathoz, illetve az élen álló golfozókhoz; lesz-e nagymértékű felzárkózás; és egyáltalán a sztárok közül ki lesz az, aki megelégeli a tabella középső felében való tengődést.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés