Száguldó Bajnoknő

Szűcs Gabriella tavaly a női senior kategóriában szinte mindent vitt, amit idén is megpróbál. Persze csak miután tisztáztuk a golf és az asztalitenisz kapcsolatát.

Szűcs Gabriella tavaly a női senior kategóriában szinte mindent vitt, amit idén is megpróbál. Persze csak miután tisztáztuk a golf és az asztalitenisz kapcsolatát.

 

Nem vagyok híres” – mondta Szűcs Gabriella, amikor megkérdeztük, hogy lehet híres asztaliteniszezőből híres golfozóvá válni. A korai zsákutca okán, inkább megkértük hasonlítsa össze nekünk a két sportot. „Közel ugyanakkora a labda” – mint anno az erős szervákat, úgy üti el elsőre a kérdést Gabi. „Viccen kívül, kell egy jó váll, technikai tudás, és golyóérzék. Viszont sokkal fontosabb, hogy miben nem hasonlítanak. A golfban nem kell ugrálni, és én mindig is lusta voltam. Azért nem voltam igazán jó asztaliteniszben, (ezt vitatjuk) mert a technika mellé nem voltam elég gyors. A golfban játék közben lehet össze-vissza röhögcsélni, nem kell sietni sehova. Csak az ütésekkor érdemes oda figyelni. Persze ez sem könnyű.” Naná hogy nem könnyű, ezért megy Gabi is edzőtáborba. Méghozzá Balira, ezúttal harmadszorra, és két egész hónapra. „Tavaly voltam kétszer és most is megyek. Van ott egy nagyon jó edzőm. Egy fiatal pasi, olyan idős, mint a fiam. Nagyon nagy tudású, mosolygós, és végtelenül türelmes. Nem mondja soha, hogy ezt az ütést már tudni kéne. Mindent elmagyaráz egymilliószor is. Jó tréner, egyszerűen nem tudod nem megcsinálni, amit kér.” De vajon mit kell még tanítani annak, aki az előző szezonba mindent vitt? „A hosszújátékommal még mindig nem vagyok elégedett, ezt fogjuk gyakorolni. Sajnos még mindig a hátamat teszem bele az ütésbe, amitől sokszor megfájdul a gerincem.” – válaszolt őszintén Gabi. Minket az is érdekelt milyen a véleménye magáról Baliról. Nyilván jó, különben nem menne vissza harmadszorra. „Tetszik a sok verseny. Többet rendeznek, mint nálunk. Mondjuk több is a golfozó. Ráadásul van egy rendszerük, ami nekem nagyon tetszik. A versenyek végén személyesen kell leadnod a score kártyádat, és helyben kiszámítják neked, hogy éppen javítottál, vagy rontottál a hendikepeden, és ha javítottál, be kell fizetned egy a javulás mértékétől függő összeget, amiből a helyi junior programot, és a tehetséggondozást támogatják. Ezt egy nagyon szimpatikus megoldásnak találom, mivel az ember ha éppen javít az eredményén, akkor pont nem fogja sajnálni azt a kevés pénzt a gyerekektől, és nyugodt szívvel adakozik. Ez nálunk is megvalósulhatna.”

De amiknek Szűcs Gabi jobban örülne, ha megvalósulna, azok az idei célkitűzései: „Szeretnék szép hosszúakat ütni, meg végre megszerezni a szingli hcp-t. Ezen kívül annyi mindent nyertem tavaly, hogy jó lenne egy-két címet is védeni.” – mondta szerényen egykori válogatott asztaliteniszezőnk, aki ha szerinte nem is, szerintünk híres.



banner ugynoksegi v2 260px

Keresés