Golfkaland Spanyolországban

A rendkívül csinos golfozó - Turkovics Ilona -, aki nemrég érkezett haza a spanyol edzőtáborból, szerkesztőségünk vendégeként mesélt nekünk élményeiről, kalandjairól.

A rendkívül csinos golfozó - Turkovics Ilona -, aki nemrég érkezett haza a spanyol edzőtáborból, szerkesztőségünk vendégeként mesélt nekünk élményeiről, kalandjairól.

Egy hétig volt kint Spanyolországban, ahol Szigeti Csaba - aki évek óta oktatója - edzőtáborában vett részt: miután megtudta, hogy Csíkos Boglárka és a 13 éves Lilla kislánya is kiutazik, akikhez személyes, jó kapcsolat fűzi őt, gondolkodás nélkül csatlakozott hozzájuk. A beszélgetés kezdetén Ilona „dicshimnuszt” zengett a szegedi Lilla játékáról, aki 4-5 évvel ezelőtt kezdett el golfozni. Jelenleg a máriavölgyi klub tagja – nagy reménységként tekint „fogadott lányára”, szerinte fényes jövő áll előtte. A kislány Csabával gyakorolta az ütéseket, míg anyukája, Boglárka, aki Tatán megnyerte a BMW versenyt, Tóbiás Zsolt edző segítségével készült fel a szingapúri versenyre, - 90 alatti ütésekkel.

Miután barátnői tehetségét méltatta, megosztotta velünk, hogy nemsokára ismét Spanyolországba megy, ugyanis a 2. hete következik (az edzőtábor 6-7 hétig tart). Ilyenkor a csapattagok, 3-4 összeszokott golfozó utazik ki Szigeti Csaba edzővel, és mindig ugyanabban az apartmanban szállnak meg. A 15 fokos időjárás - az itteni mínuszokhoz képest - mindenképpen kedvezőbb lehetőséget nyújt a játékhoz, ilyenkor készülnek a nyári idényre, a golfszezonra. Ilona rendkívül elégedett a pályák minőségével - 18 szakaszos pályát játszanak le. Azt is megtudtuk, hogy interjúalanyunk nem veszi igénybe a golf kocsikat - helyette gyalog szereti megtenni a két lyuk közötti távolságot.

Mivel töltik az időt, amikor nem a golflabdát ütögetik? Ilona - ha teheti - lemegy a tengerpartra futni, ami remek kikapcsolódást nyújt számára, emellett csak a vacsoraidő alatt jut egy kis idő megpihenni és beszélgetni – másra nemigen. Hiszen már el is telt egy nap, hogy a következőnek adja át a helyét, amikor is ugyanúgy edzéssel és gyakorlással telnek az órák.

Ilona tehát hamarosan ismét Spanyolország felé veszi az irányt - jó felkészülést és eredményekben gazdag évet kívánunk Neki!


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés