Rory a világ tetején

Óriási csata volt, ez tény. Mint ahogyan az is, hogy Rory McIlroy a legszebb emlékeit Floridához kapcsolja majd, hiszen tegnap itt ütötte be magát a világelsőséget jelentő pozícióba. Tiger Woods brutálisan jó utolsó kört futott ugyan, de ez is kevésnek bizonyult. Jól jegyezzük meg: az új világelső Rory McIlroy!

 

Óriási csata volt, ez tény. Mint ahogyan az is, hogy Rory McIlroy a legszebb emlékeit Floridához kapcsolja majd, hiszen tegnap itt ütötte be magát a világelsőséget jelentő pozícióba. Tiger Woods brutálisan jó utolsó kört futott ugyan, de ez is kevésnek bizonyult. Jól jegyezzük meg: az új világelső Rory McIlroy!

Szombaton, a 22 éves fiatalember még azt nyilatkozta, hogy örül a vezetésnek, de megpróbál minden zavaró körülményt kizárni, hogy maximálisan csakis a golfra tudjon majd vasárnap koncentrálni. Nos, a kiváló taktika bejött, hiszen az észak-ír játékos a tegnapi 69-es körével bebiztosította magának a győzelmet a Honda Classic-on, ami egyúttal Luke Donald beérését is jelentette.

A friss világelső tehát Rory McIlroy, aki az egész verseny alatt rendkívül kiegyensúlyozottan és okosan játszott. Már az első nap is egy nagyon biztató 66-os kört futott, amit egy pénteki 67-es eredmény követett. Szombaton ismét egy szép 66-ot játszott, amivel kétütéses előnyre tett szert a zárónaphoz érkezve. Nem árult zsákbamacskát, hiszen ő is nagyon jól tudta, hogy ha itt nyer, akkor felér a csúcsra. Vasárnap McIlroy ugyan nem játszott hiba nélkül, mivel egy bogey becsúszott a 12-es szakaszon, de társult mellé két birdie is, ami már kicsit megnyugtatóbb volt.

McIlroy fő üldözője, Tom Gillis sem akart alulmaradni a versenyben, és mindent meg is tett azért, hogy beérje a fináléban a fiatalt. Erejéből egy 69-es körre futotta, amivel végül egy -10-es eredményt írhatott fel magának, ami kettővel jelentett kevesebbet az észak-ír golfozó teljesítményénél. Óriási hajrát produkált azonban az a Lee Westwood, aki a múlt héten mindennemű dobogóról lemaradt ugyan, de újult erővel nekivágva a floridai versenynek, határozott célokkal érkezett a Honda Classic-ra. Ennek ékes bizonyítéka a tegnap futott 63-as köre, amivel kis híján beérte a vezetőt is. Végül azonban csak -8-ra tudott felzárkózni.

 

Szintén emberfeletti teljesítményt nyújtott az a Tiger Woods, aki szombatra egy kilenc ütéses hátrányt halmozott fel az élen álló McIlroy-jal szemben, és amit tegnap majdnem teljes egészében le is dolgozott. Tiger a zárónapon minden mindegy alapon kiment a pályára, és megcsillogtatta nem mindennapi tudását, amelyről valóban mindenki meggyőződhetett a saját szemével. A korábbi világelső tegnap egymás ontotta magából a szebbnél szebb ütéseket, míg végül felhalmozott négy birdie-t és két eagle-t is (a másodikat ráadásul az utolsó szakaszon). Fantasztikusan játszott az amerikai, és nem kis teljesítménnyel, végül a második helyet szerezte meg Gillis mellett, hiszen remek 62-es körének köszönhetően ő is -10-zel zárta a floridai versenyt.

McIlroy tegnap úgy nyilatkozott, hogy nem hitte volna, hogy ilyen fiatalon elér majd idáig, majd hozzátette: „Egyre jobb vagyok abban, hogy tudjam, a kiélezett versenyhelyzetekben mit kell tennem. És ez igazából a tapasztalattal jön. Abból jön, hogy magadat az ilyen típusú pozíciókba helyezed.”



banner ugynoksegi v2 260px

Keresés