Hahnék Marokkóban

Tegnap sikerült Hahn Árpádot telefonon elérnünk, akinek elmondása szerint, azért volt ekkora csönd körülöttük, mert Marokkóban a technika ördöge nem tette lehetővé, hogy bárminemű üzenetet küldjenek, illetve feleségével is csak nagy nehezen tudtak kommunikálni időnként.

Tegnap sikerült Hahn Árpádot telefonon elérnünk, akinek elmondása szerint, azért volt ekkora csönd körülöttük, mert Marokkóban a technika ördöge nem tette lehetővé, hogy bárminemű üzenetet küldjenek, illetve feleségével is csak nagy nehezen tudtak kommunikálni időnként.

Hahn elmondása szerint megfigyelőként érkeztek az EPD Tour versenyére, de rögtön pontosított is, hogy Hahn Roland és Petkovics Bálint tanítványa nem csak nézőként, de versenyzőként is részt vesz a két és fél hét alatt megrendezendő három versenyen. A három versenyből kettő már lement. Sajnos a nagyközönség számára jó hírt nem tudunk közölni, hiszen egyik fiú sem tudott cuttolni. Hahn Árpád az eredményekről nem szeretne beszélni, nem azért mert szégyellni való, vagy rossz eredménynek számít, hanem mert tanítványának ezen a versenyen való részvétele csupán a tapasztalatszerzést, a hiányosságoknak felmérését és a megkezdett úton való további irányadást szolgálta. Az mindenképpen megállapítható, hogy Petkovics technikailag nem sok mindenben volt elmaradva, a jóval tapasztaltabb, jóval több versenyen, megmérettetésen túl levő flight társakkal szemben, de játékán mindenképpen csiszolni kell még.

Hahn Roland játéka is nagyon bíztató, de sajnos neki sem sikerült a cut, hiszen itt mínusz, vagy nulla közeli játékot kellett volna produkálni, ahhoz hogy az ember a döntő játékrészben ott legyen. Rolandnál nagyon nagy probléma a távolságok bemérése, hiszen az új ütőkészlete az elindulás előtt érkezett meg, és mind az új vasak, mind az új fák szokatlanak még számára. A greenek nagyon gyorsak, átlagosan 12-es sebességűek, nagyon kemények, a labda szinte tovább pattan róla. A fű összetétele teljesen más, mint az itthoni, a pályák nagyon technikásak, és Rolandéknak ezt is szokni kell. Azért a két fiú becsületére legyen mondva, mindkettejük reggeltől estig gyakorol, illetve ha verseny van, akkor alázattal végzi a dolgát.

Itt látszik, hogy hol tart a világ, és hol tatunk mi. Szembesülnünk kell minden ilyen külföldi versenyen és itt Marokkóban is, hogy a külföldiekhez képest egy személyvonaton utazunk, miközben ők már a kínai gyorson száguldanak. A pályák Marokkóban nemzetközi szintűek. 100 profi játékosuk van, nagyon komoly az utánpótlás programjuk, a range programjuk, és a klubokban klubélet folyik. Most készülünk az utolsó versenyünkre. Bízunk benne, hogy az itt töltött idő hosszú távon is hasznosnak bizonyul, hiszen mi hosszú távra tervezünk.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés