Pokoli befejezés

Az Olimpija Ljubljana jutott az osztrák élvonalbeli jégkorongbajnokság elődöntőjébe, miután a negyeddöntőben vívott párharc hatodik mérkőzésén legyőzte a Fehérvár gárdáját.

Az Olimpija Ljubljana jutott az osztrák élvonalbeli jégkorongbajnokság elődöntőjébe, miután a negyeddöntőben vívott párharc hatodik mérkőzésén legyőzte a Fehérvár gárdáját.

Eleinte úgy tűnt, hazai pályán nem lesz gond: a Fehérvár 7-2-re, majd 8-1-re verte szlovén ellenfelét, és bár idegenben kétszer is kikapott, saját csarnokában nem volt mitől tartania. A legutóbbi fehérvári mérkőzést azonban, némi meglepetésre, a Ljubljana nyerte, így csütörtök este már az életben maradásért küzdött a magyar együttes.

Jól indult a meccs: a Volán átvészelte az első emberhátrányos helyzetet, majd a 11. percben a jó ütemben kilépő Vas Márton góljával előnybe került. A szlovénok öt percen belül egyenlítettek, majd Munrónak még a dudaszó előtt kétszer is bravúrral kellett hárítania. A második harmadban Music góljával a vezetést is megszerezte a hazai együttes, ezúttal azonban a Volánnak sikerült egyenlítenie, ismét Vas Márton révén. A 36. percben viszont a Brock McBride akasztásáért megítélt büntetőt a sértett értékesítette, így szlovén előnnyel kezdődött az utolsó harmad.

Egy ideig eredménytelenül támadott a Volán, ám a 47. percben Harlan Pratt életerős lövése utat talált a felső sarokba - ismét egál volt az állás. A Ljubljana viszont óriási hajrát indított, kapujához szögezte a vendégcsapatot, és az 57. percben sokadik emberelőnyéből megszerezte a győztes gólt is. A Volán így alulmaradt a négy győzelemig tartó párharcban: a szlovén együttes került a legjobb négy közé.

 

EBEL, negyeddöntő, 6. mérkőzés
Olimpija Ljubljana-Sapa Fehérvár AV 19
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–2 a Ljubljana javára

 

SamsungSport.hu


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés