Egy valóra vált álom

Ezen a héten az LPGA egy újabb tehetséges golfozójával ismerkedhetünk meg, akinek kisgyerek korában is az volt az álma, hogy egyszer majd a nagyok között játszhat. Idén ez az álom teljes mértékben valóra vált, hiszen Ekey rendkívül sikeres 2011-es évet zárt, amivel megnyílt az út a profi bajnokság felé.

 

Ezen a héten az LPGA egy újabb tehetséges golfozójával ismerkedhetünk meg, akinek kisgyerek korában is az volt az álma, hogy egyszer majd a nagyok között játszhat. Idén ez az álom teljes mértékben valóra vált, hiszen Ekey rendkívül sikeres 2011-es évet zárt, amivel megnyílt az út a profi bajnokság felé.

 

Két évvel ezelőtt, Kathleen Ekey még egy „átlagos” játékos volt, akinek elsődleges feladata az volt, hogy túlélje a Symetra Tour megpróbáltatásait. Persze, már akkoriban tudta, hogy tehetsége magasabb szintekre indikálja majd őt, de azokban az időkben még az életben maradásé volt a főszerep. A tavalyi évet azonban rendkívül sikeresen zárta, amelynek legfontosabb hozadéka az lett, hogy 2012-ben már az LPGA teljes jogú tagjaként ütögethet majd a versenyeken. Az idáig vezető rögös úton tehát már látszik a fény.

A 25 éves golfozó számára a tavalyi év egyértelműen meghatározó volt (nem véletlenül választották meg Az Év Symetra Tour játékosának), ahol a tornákon sorjában érkeztek a top 10-es helyezések, nem beszélve azokról a fényes győzelmekről, amelyek még inkább azt erősítették benne, hogy nagyon jó úton halad céljai elérésében. A kicsit halványabb 2010-es év után, a 2011-es esztendő igazi örömgolf volt a játékos életében. 16 versenyen 14 alkalommal jutott cut-ba, és a megmérettetések több mint felénél a legjobb tízben végzett végül. A nagy áttörés tehát már a küszöbön volt.

„A 2010-es szezon egy volt azok közül, ahol fizikailag jelen voltam ugyan, de valójában nem igazán tudtam egyberakni a dolgokat. Ez nagyon frusztráló volt, mivel ez egy olyan dolog volt, ahol igazán éreztem, hogy fejlődöm, de ezt soha nem tudtam átfordítani a golfba, és nem tudtam kamatoztatni a pályán sem. És ez tényleg nagyon frusztráló volt számomra.”- mesélte az amúgy kommunikációs diplomával rendelkező játékos.

Ahelyett, hogy Ekey engedte volna, hogy eluralkodjon rajta a kezdeti depresszió, még inkább belevetette magát a munkába és még keményebben küzdött a sikerért. Még intenzívebben edzett a swing coach-csal (V. J. Trolio), valamint a rövid játékáért felelős trénerével, Tim Yelvertonnal, aminek rövid időn belül meg is lett az eredménye.

 

„Nagyon sokat dolgoztunk az egyszerű dolgokon. Ide tartozik például a beállás vagy a rutin helyes begyakorlása, ami valóban sokat segített abban, hogy a megfelelő módon tudjak koncentrálni, ahelyett, hogy mindig az eredményt lesném. Ez rendkívül jótékony hatással volt rám. Nem igazán tudom, hogy miért voltak akkora nagy különbségek a szezonbeli teljesítményeimet nézve, de ez a két dolog biztosan közrejátszott.”

 

 

Az elmúlt évek alatt ráadásul kicsit hozzászokhatott ahhoz is, hogy mit is jelent „elfoglalt” profi golfozónak lenni. „Elég nehéz, ha minden héten utaznod kell. Ha számos héten keresztül különböző golfpályákon kell megjelenned, az elég sokat kivesz az emberből mind mentálisan, mind fizikailag és érzelmileg is. Egyszerűen meg kell tanulnod, hogyan reagál a tested az ilyen körülmények hatására, és nagyon vigyáznod kell a saját testi épségedre.”

 

 

A Symetra Tour-on a játékos valóban megtanulhatta a folyamatos vándorlással járó negatív hatásokat is, de egyúttal hozzászoktathatta magát a jövőhöz is. „Azt hiszem, rengeteget tanultam az elmúlt évben. Megtanultam többek között azt, hogyan kell golfversenyt nyerni, és talán azt is, miképpen kell elveszteni egy tornát. Nem egyszer volt olyan, hogy lehetőségem lett volna nyerni, de végül nem tudtam élni a lehetőséggel, és nem nyertem.”

Idén a léc azonban már jóval magasabban van, de Ekey nem tart az újtól, hiszen erre az újra vágyott egész életében. „Nagyon elégedett vagyok a játékom fejlődésével, és remélem, hogy ez ebben az évben is folytatódni fog majd. Nagyon izgatott vagyok az előttem álló események okán. Igazán szerencsésnek mondhatom magam.”

 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés