Alig várja már a folytatást

A nemzetközi női szövetség, a WTA hivatalos honlapja hosszabb cikket közöl a monterreyi tornát megnyerő Babos Tímeáról. A legfrissebb világranglistán 68. helyen álló magyar játékos beszélt a román Alexandra Cadantu elleni fináléról és további terveiről is.

A nemzetközi női szövetség, a WTA hivatalos honlapja hosszabb cikket közöl a monterreyi tornát megnyerő Babos Tímeáról. A legfrissebb világranglistán 68. helyen álló magyar játékos beszélt a román Alexandra Cadantu elleni fináléról és további terveiről is.

„A 18 éves Babos Tímea folytatta az áttörést, miután a román Alexandra Cadantu ellen 6:4, 6:4-re győzött a monterreyi fináléban, és ezzel megnyerte pályafutása első WTA-tornáját”
– kezdi a versenyre visszapillantó cikkét a wtatennis.com, amely hozzáteszi, hogy a magyar játékos egy héttel korábban tűnt fel, amikor Bogotában általános meglepetésre az elődöntőig jutott, úgy, hogy korábban két Grand Slam-szereplés (egyaránt selejtezős) mellett csak egy főtáblás WTA-indulása és azon egy győztes meccse volt (tavaly nyáron Budapesten).

A honlap azt is kiemeli, hogy a magyar játékos egyetlenegyszer sem veszítette el a döntőben az adogatójátékát.
„Igazából meglepődtem, mert ez volt az első döntőm, és egyáltalán nem voltam feszült vagy ideges. Próbáltam a saját játékomat játszani, és törekedtem rá, hogy agresszív maradjak. Nagyon igyekeztem az adogatásaimnál, az ellenfelemnek még csak bréklabdája sem volt, ami nagyon pozitív számomra. Amikor pedig lehetőségem volt brékelni, akkor mindent megtettem a nyerő ütésért” – nyilatkozta ezzel kapcsolatban a finálé után Babos Tímea.
„Volt néhány nagy győzelmem a héten, mint például Sara Erranival szemben, aki remek játékos, vele vívtam a legkeményebb csatát. Boldog vagyok attól, ahogy ezen a héten játszottam. Csodálatos érzés, hogy sikerült győznöm” – fogalmazott a magyar tehetség.

„Korábban nem sok WTA-meccsem volt. Az Australian Openen például már a selejtező második körében búcsúztam, de az elmúlt hetekben jó sorozatba kerültem. A Fed-kupában Johanna Larsson legyőzésével először vertem meg top 100-as játékost. Az igazi eredmények azonban csak ezután jöhetnek. Valami megváltozott bennem, mert lazábban játszom, és nagyon élvezem!” – tette hozzá Babos, aki a soron következő versenyekről is beszélt.

„Az volt a tervem, hogy indulok az acapulcói torna selejtezőjében, de nem tudtam elindulni, hiszen még itt, Monterreyben játszottam. Ettől függetlenül fogok teniszezni azon a versenyen, de csak párosban. Utána a Bahamákon játszom egy százezer dolláros tornán, aztán egy kis pihenés. Majd három WTA-torna következik, mostantól csak nagy tornák, már alig várom!” –  jelentette ki határozottan a magyar teniszező, aki a ma közzétett legfrissebb világranglistán már a 68. helyen áll.

NSO

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
5
6
12
13
15
19
20
21
22
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés