Mahan megcsinálta

Hunter Mahan vasárnap gondolt egyet magában, és Mark Wilson után kihívta egy meccsre az észak-ír sztárgolfozót, Rory McIlroyt, aki a másik ágon Lee Westwood-ot búcsúztatta. Sokan úgy hitték, hogy a tavalyi U. S. Open bajnok megállíthatatlan a tornán, de tévedtek. Az amerikai uralta a játékteret, aminek meg is lett a gyümölcse.

 

Hunter Mahan vasárnap gondolt egyet magában, és Mark Wilson után kihívta egy meccsre az észak-ír sztárgolfozót, Rory McIlroyt, aki a másik ágon Lee Westwood-ot búcsúztatta. Sokan úgy hitték, hogy a tavalyi U. S. Open bajnok megállíthatatlan a tornán, de tévedtek. Az amerikai uralta a játékteret, aminek meg is lett a gyümölcse.

Hunter Mahan nem bízott semmit sem a véletlenre. Vasárnap nagy nap várt rá, de ő inkább azt a rengeteg lehetősége látta meg, amit ez a verseny képes volt nyújtani számára. Az elődöntőben Mark Wilson volt az ellenfele, akit magabiztos játékkal hamar búcsúzásra kényszerített. Mahan sorra ütötte be a birdie-ket, amivel játékostársa nem tudta felvenni a versenyt, így alulmaradt a küzdelemben. Az amerikai nagyot lépett előre, de még hátra volt egy párharc. A párharc, mégpedig a fiatal Rory McIlroy társaságában.

A huszonéves észak-ír golfozó az elődöntőben Lee Westwood-ot kapta, aki egészen eddig rendkívül magabiztosan nyerte a mérkőzéseit. Olyan játékosokat búcsúztatott már el, mint például Robert Karlsson, Nick Watney vagy Martin Laird. Azonban, a fiatal túl nagy falatnak bizonyult. McIlroy nagyon okosan ütögetett tegnap, aminek meg is lett az eredménye, hiszen bejutott a döntőbe. Következhetett tehát a Westwood-McIlroy párharc.

A legvégső küzdelem azonban korántsem volt olyan izgalmas, ahogyan azt vártuk, vagy egyesek várták. Az első szakaszokon nem jöttek a birdie-k, csupán par teljesítményre volt képes mindkét golfozó. Aztán Mahan beindult, és egy gyönyörű sorozatot produkált a 6-os és a 10-es szakasz között. Nagyon úgy látszott, hogy az észak-ír nem igazán tud hozzászagolni a meccshez, hiszen az első birdie-re egészen a 11-es szakaszig kellett várni, amit ezt követően, nagy nehezen még egy követett a 14-es szakasznál, de ez már késő volt. Végül Mahan (megérdemelten) emelhette magasba a kupát, és ő lett a 2012-es Accenture Match Play Championship bajnoka. Ezzel pedig meghiúsult mind McIlroy, mind pedig Westwood nagyszabású terve, mely szerint, ha akármelyikük nyert volna a tornán, akkor azon nyomban átvette volna az adott játékos a világelsőségi címet Luke Donaldtól. A jelenlegi első azonban még nyugodt maradhat. Egy ideig.

 

Mahan rendkívül diplomatikusan és őszintén nyilatkozott a nap végén: „Jelenleg ő a világ legjobb játékosa. Ebből kifolyólag tudtam, hogy odateszi majd magát, és ez így is történt.” Utóbbival ugyan lehet vitatkozni, de tény, hogy mindketten akarták a győzelmet, bár lehet, hogy Mahan legbelül jobban akarta. Ezt mindenki maga döntse el. Hasonlóan nyilatkozott egyébként McIlroy is, aki azt mondta, hogy tudta, hogy rendkívül nehéz dolga lesz Westwood ellenében, de kollégája teljes mértékben megérdemli a győzelmet, és gratulál neki.

Szinte tényként kezelhetjük, hogy a verseny abszolút vesztese Lee Westwood volt, aki a harmadik helyért folyó harcban is alulmaradt Wilsonnal szemben. A győzelem itt már nem volt olyan egyértelmű, de az amerikai küzdeni akarása bámulatos volt.


Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés