Drámai playoff

Nem választott rosszul az, aki vasárnap arra adta a fejét, hogy végignézze az idei HSBC Women’s Champions döntő napját, ugyanis a megszokottól eltérő, rendkívül izgalmas döntőt láthattunk, egyenesen Szingapúrból. Négyen is bejutottak a playoffba, de onnan már csak Angela Stanford kapott jegyet a kupához.

Nem választott rosszul az, aki vasárnap arra adta a fejét, hogy végignézze az idei HSBC Women’s Champions döntő napját, ugyanis a megszokottól eltérő, rendkívül izgalmas döntőt láthattunk, egyenesen Szingapúrból. Négyen is bejutottak a playoffba, de onnan már csak Angela Stanford kapott jegyet a kupához.


Rendkívül izgalmasan alakult a tegnapi döntő nap Szingapúrban, pedig sokan arra számítottak talán, hogy a három vezető golfozó közül csak egy fog kiemelkedni a mezőnyből majd, aki kicsivel többet tud majd hozzátenni a versenyhez. Aki ezt az elméletet támogatta, az valóban meglepődhetett tegnap, ugyanis keleten az események nem várt fordulatot vettek. Maga a torna menete is kicsit felborult, ugyanis villámlás veszélye miatt keveset csúszott is az indulás, de aztán nem volt gond. Annál több volt viszont az izgalom.


A vasárnapot egyébként három játékos kezdhette meg az élről, akiknek mind -9-es eredmény állt a neve mellett. Ők név szerint Angela Stanford, Jenny Shin és Katie Futcher voltak. A zárónapon azonban jócskán átrendeződtek az erőviszonyok, habár néhány szereplő azért stabilan tartotta magát. Végül, a verseny kezdetét vette, és mindenki készen állt a megmérettetésre. Katie Futcher nem kezdett valami jól. Az első 9-en beütött három bogey-t, majd a forduló után ismét kettőt számlálhatott, amihez csak egyetlen birdie társult. Nagyon úgy tűnt, hogy Futcher kiesik a kupáért folytatott küzdelemből. És valóban így lett.


Angela Stanford tegnap 71-et játszott, akárcsak pénteken, így ő -10-es eredménnyel várhatta a többiek eredményét. Jenny Shin is 71-et teljesített vasárnap, pedig a fiatal játékos rendkívül jól kezdett. Az első 9-en beütött négy birdie-t és egy bogey-t. A fordulót követően azonban halványult a játéka, és még egy dupla bogey is becsúszott. Végső -10-es eredménye azonban elég volt ahhoz, hogy Stanford mellé az élre álljon. Kettejük mellé csatlakozott még a dél-koreai Na Yeon Choi is, valamint Shanshan Feng. A négyes playoff igazi csemege volt.


Az extra ütések színhelye a par4-es 18-as szakasz volt, ahol már rögtön az első körben kihullott Feng, majd a második fordulóban őt követte Choi, így maradtak ketten. A legvégső döntőben tehát a fiatal Shin és a tapasztalt Stanford nézett egymással farkasszemet. Az amerikai a harmadik ütését is par-ra tudta hozni, nem úgy Shin, aki eggyel többet ütött a kelleténél. Stanford ezzel megszerezte karrierje ötödik Tour győzelmét, és tagja lett a Champion of Champions megtisztelő gárdájának is.


Arra a kérdésre, hogy ez-e karrierjének csúcspontja, Stanford így felelt: „Nos, még nem nyertem Majort, szóval, eddig ez a legnagyobb sikerem, igen. A világ legjobb játékosai voltak ma itt, amit sokan az ázsiai Major-nek is neveznek, szóval ez a cím nagyon közel áll hozzám.” A torna utolsó napjának összefoglalója után, holnap megszólalnak majd az érintettek is.

 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés