A világelsőség lehet a tét

Ismét néhány játékossal kevesebb, de ezt a versenyben maradók bánják a legkevésbé. Az idei Accenture Match Play Championship még soha nem volt ilyen kiélezett és többesélyes. Miután McIlroy túllépett ellenfelén, ajándékul megkapta Westwood-ot, ami már garancia a nívós küzdelemre.

Ismét néhány játékossal kevesebb, de ezt a versenyben maradók bánják a legkevésbé. Az idei Accenture Match Play Championship még soha nem volt ilyen kiélezett és többesélyes. Miután McIlroy túllépett ellenfelén, ajándékul megkapta Westwood-ot, ami már garancia a nívós küzdelemre.

Sokan úgy gondolták, hogy az idei tornát már nem lehet fokozni. Nos, ők tévedtek. Miután Rory McIlroy határozott fellépéssel kiejtette Sang-Moon Bae-t, megnyílt előtte az út, ami aztán valóban rögös lehet. Az észak-ír fiatal egyébként tegnap rendkívül jól tudta érvényesíteni a tudását Arizonában, és hamar eldöntötte a továbbjutás sorsát. Rögtön az első szakaszon beütött egy birdie-t, majd jöttek sorban a további szép megoldások is. A tavalyi U. S. Open győztes játékos végül 3-2 arányban győzte le dél-koreai ellenfelét, így egy nagyot lépett előre a versenyben.

McIlroy nyereménye a korábbi világelső, Lee Westwood lett, aki szintén remek teljesítménnyel rukkolt elő a tegnap napon. Az angolnak a skót Martin Laird-ot kellett maga alá gyűrnie, amit sikerrel véghez is vitt a játékos, ráadásul nem is akárhogyan. Westwood kirobbanó teljesítményt produkált szombaton, aminek végül egy nagyon szép 4-2-es eredmény lett a vége. Westwood hibátlanul vett eddig minden akadályt, ahogy friss ellenfele, McIlroy is, de most majd valóban kiderül, hogy mit is érnek azok a swingek és puttok.

Mindkét játékos nagyon várja már az összecsapást, akárcsak a rajongók, akik vasárnapra igazi csemegét kapnak a golfból. Persze, azért a másik ágról sem feledkezhetünk meg, ahol is tegnap Mark Wilson le tudta győzni azt a Peter Hansont, aki többek között olyanokat küldött már haza, mint Ernie Els vagy Brandt Snedeker. Wilson partnere ma az a Hunter Mahan lesz, aki szombaton fantasztikus formában játszott, és esélyt sem adott vetélytársának, Matt Kucharnak. Utóbbi egyszerűen képtelen volt birdie-t produkálni, szemben ellenfelével, akiből csak úgy ömlöttek az ilyen megoldások. Ennek megfelelően az ő párharcuk a 13-as szakasznál véget is ért.

Nem lenne jó, ha labilis lábakon álló jóslatokba bocsátkoznánk, de tippelni persze mindenkinek saját joga. Azért sem szabad elhamarkodott döntést hozni, mivel a McIlroy-Westwood összecsapás kimenetelét megtippelni egyszerűen lehetetlen. A másik ág mérkőzésén meg nagy meglepetések is történhetnek, amelyek képesek átírni az egész verseny menetét. Sokan gondolhatják ugyanis úgy, hogy vagy Wilson vagy Mahan győz, az biztosan alul marad majd a másik ágon. Kombinálni persze lehet, de valójában majd az aktuális lelkiállapot, a koncentráció fog eldönteni minden. Bízzunk benne, hogy vasárnapra nagyon izgalmas játékot tartogatnak számunkra a fiúk.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
5
6
12
13
15
19
20
21
22
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés