Gyilkos a pályán

S. Nagy Csaba, Zilahy Csaba, Meznerics Gergő, és Ralph Müller, a magyar mezőny legerősebb amatőr kvartettje minden év elején összeméri tudását egy rivalizálásba átcsapó baráti golfverseny keretében. Idén Ciprus volt a helyszín. S. Nagy Csabával beszéltünk, aki mindent, és mindenkit kiértékelt.

S. Nagy Csaba, Zilahy Csaba, Meznerics Gergő, és Ralph Müller, a magyar mezőny legerősebb amatőr kvartettje minden év elején összeméri tudását egy rivalizálásba átcsapó baráti golfverseny keretében. Idén Ciprus volt a helyszín. S. Nagy Csabával beszéltünk, aki mindent, és mindenkit kiértékelt.

Csak a reptéren derült ki, hogy Ralph Müller barátunk idén sajnos nem tart velük, amely nagy veszteség volt számukra, hiszen minden évben szinte motorja volt a csapatnak. A kvartett maradék három tagja átmeneti veszteségük okozta letargiájukból felocsúdva, azért neki vágott a ciprusi kalandnak, bár kevesen tudják, hogy S. Nagy Csaba nem csak közös barátjukat hagyta otthon, hanem pár hónapos kisgyermekét feleségével, és kisfiát és kislányát is, akik szintén golfoznak és már mutogatják oroszlán körmeiket a golfpályán. Az utóbbi időben rengeteget játszottak és edzettek együtt. Érthető, hogy nehéz volt az elválás, de Csaba győzelmet hozott haza ajándékba a családnak. Merthogy az elutazott trio tagjai közti megmérettetésen, S. Nagy bizonyult a legjobbnak.

7 nap alatt több mint 200 lyukat játszottak végig, ami átlagosan napi 30 szakaszt jelentett. Maratoni teljesítményükbe nem szólt bele az időjárás sem, mert egy-két szeles napot leszámítva, végig tűzött a nap. És mint már írtam, az állóképességet is keményen igénybe vevő gigászi csata végén Csaba örülhetett, ami saját értékelése alapján, akár meglepő is lehet. Ő ugyanis, amikor az egyéni teljesítményekről kérdeztük, minden mást félre dobva, egekig magasztalta Zilahy Csaba játékát, akinek szerinte „hihetetlen stabilak az ütései. A chipjei zseniálisak, a rövid játéka fergeteges, 3-5 méteres puttjai egyenesen gyilkosak. Egyedül a hosszújátékán kell még javítania.” És nem mellesleg hamarosan utazik Szingapúrba, a BMW nemzetközi amatőr verseny döntőjére. Talán addig még elles egy-két trükköt S. Nagy-tól, aki magát is értékelte és kiderült, hogy a játék más részeiben jeleskedik, mint Zilahy: „A hosszújátékom nagyon összeállt, az jól ment, de nagyon gyengén puttoltam, pedig többféle puttert is kipróbáltam tavaly, például a hosszúnyelű Belly Puttert, ami be is vált, de úgy éreztem, most mégis visszaállok a régi putterre. Ez sajnos Cipruson nem jött be. Egy jó drive után, akár 3-4 ütést is a greenen rontottam el.” Ezek után lehet meglepő, hogy mégis ő nyert, de ne feledkezzünk meg a trojka harmadik tagjáról sem, akkor sem ha Meznerics Gergőnek most nem ment olyan jól a játék, holott tavaly ádáz küzdelem végén ő nyert. Csaba őt is értékelte: „Gergőnek kevésszer sült el jól a keze. Nem jöttek neki össze a játékok. Sajnos minden nap hibázott egy-két olyat, ami miatt nem lehetett ott a végelszámolásnál.” És ha már S. Nagy Csaba így belejött az elemzésbe, a ciprusi Korineum pálya értékelésére is megkértük. „Batta Krisztina, a Golf Travel Hungary vezetője szervezte az utunkat. Jó döntés volt az ő javaslatát elfogadni, hiszen kellően nehéz pályán játszottunk. Jó volt végre ilyen szakaszokon játszani, főleg a hosszú téli kihagyás után. A táj egyébként olyan, mintha a legszebb spanyol, afrikai és ázsiai golfpályákat gyúrtuk volna egybe. Sokfelé jártam már, de ehhez foghatót még láttam. A pálya minden pontjáról gyönyörű a kilátás, és a szaktudás is látszik, amivel a szakaszokat megtervezték. Minden fának, amit fennhagytak, jelentősége van. Egy kicsi bokor sincs véletlenül ott, ahol. Körbe a sziklás hegyek pedig igazi kihívást jelentenek. Egy rossz drive, és a labda máris a kövek között landol. Még egyszer mondom, nagyon jó helyszínt választottunk, sajnáljuk, hogy Ralph nem lehetett ott.

A három jó barát azóta hazatért, S. Nagy Csaba itthon készül tovább az idényre. Végezetül persze még megkérdeztük, igaz-e a pletyka, hogy a kvartett tagjai Tour játékosoknak állnak? „Akartunk, csak aztán videóról visszanéztük az ütéseinket, és kiderült, hogy az amatőr státusz is megtiszteltetés számunkra.” – hagyta a végére legkomolyabb kritikáját S. Nagy Csaba.


Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés