Aki golfban osztja a K.O.-t

Kovács „Kokó” István, egykori profi világ, és olimpiai bajnok ökölvívó nem rég érkezett haza az USA-ból, ahol nem bokszturistaként volt jelen, hanem ezúttal golfozni volt. Miután hazajött, a legautentikusabb szakértőt szerettük volna megkérdezni a Klicskó Chisora címvédő meccs hangos utózöngéiről.

Kovács „Kokó” István, egykori profi világ, és olimpiai bajnok ökölvívó nem rég érkezett haza az USA-ból, ahol nem bokszturistaként volt jelen, hanem ezúttal golfozni volt. Miután hazajött, a legautentikusabb szakértőt szerettük volna megkérdezni a Klicskó Chisora címvédő meccs hangos utózöngéiről.

Kovács „Kokó” István már egy ideje a golfban osztogatja a K.O.-kat, mi most mégis megkértük, hogy ezúttal egy nem rég történt ökölvívó eseményről mondja el véleményét, amely felborzolta a bokszvilág kedélyeit: „Most jöttem meg Amerikából, úgyhogy sajnos nem voltam kint a meccsen, de követtem az eseményeket az interneten. Sajnos Klicskó válla nem először volt sérült karrierje során, de ezért lett izgalmas a meccs. Azt mondom, ha nincs előtte és utána a balhé, akkor is az utóbbi évek egyik legérdekesebb párharca lett volna. Az már igazán szomorú, ami utána történt. Chisora egy kiváló bunyós, aki sajnos most elvesztette a fejét. Egyértelmű, hogy se a nemzetközi szövetség, se a német szövetség nem hagyhatja szó nélkül az esetet. Az ilyen dolgok tényleg nem valók az ökölvívás világába.” – mondta Kokó, majd hozzátette, „persze nem először fordult elő ilyen eset a történelembe. A bokszban abból lesz nagy harcos, aki el tudja fojtani indulatait vagy legalábbis kordában tudja tartani azokat, és a szorítón kívül nem viselkedik agresszívan. Igazából, ha megnézzük orvosi szempontból a dolgot, nincs olyan sportág, ami agressziótól mentes lenne. Még a golfban is jelen van, hiszen emóciókat ott is fejeznek ki a játékosok, de természetesen a küzdősportokban jön elő a leginkább.” Ezért lehet az, hogy akár a legnagyobbak is elveszthetik a fejüket. Gondoljunk csak Mike Tysonra, aki 1997 óta tudja, milyen íze van Holyfield fülének. „De azt nem lehet vitatni, hogy egy elítélendő cselekedetet láttunk Chisorától, és nem szabad hagyni, hogy az emberek az ilyen esetekből ítéljék meg a sportágat, hiszen ez egy gyönyörű, tiszta, férfias sport. A Klicskó testvérek sem véletlenül példaképei sok embernek.”

 

Mint már említettük Kokó amerikai látogatása sem véletlen volt, hiszen minden évben kiválasztanak barátjával egy különleges pályát, ellátogatnak oda, és megkezdik a felkészülést az idényre. Így tettek most is. Ezúttal Floridába, a Jacksonville melletti pályára látogattak ki egy hétre Mester Miklóssal, a Máriavölgyi Pannónia Golfklub tagjával. (Tavaly Dublinban voltak.) Idén, Kokónak ez volt az első szabadtéri játéka, de saját bevallása szerint hamar belerázódott. „Az edzőmmel, Scridon Laurával a fogásomon állítottunk, ezt még szoknom kellett, de elég jól ment a játék, nagyon jól éreztük magunkat.” Idei céljait kérdezve, elárulta, csak a hendikepjét akarja megjátszani, de természetesen ha jól megy a játék, akkor csökkenteni is szeretné. Egyébként idén több versenyen szeretne indulni, például a Magyar Bajnokságon, és a Magyar Kupán is, de addig még sok munka, gyakorlás áll előtte, plusz Révész Tamásékkal egy maraton, aminek az edzéseit már meg is kezdték.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés