60 fa vesztette életét

Tóbiás Zsolt és Szigeti Csaba nem gondolták volna, hogy a több mint egy napig tartó útjukat kalandossá teszi az időjárás Marbella felé. És az ottlétről már ne is beszéljünk: Magical Mystery Tour.

Tóbiás Zsolt és Szigeti Csaba nem gondolták volna, hogy a több mint egy napig tartó útjukat kalandossá teszi az időjárás Marbella felé. És az ottlétről már ne is beszéljünk: Magical Mystery Tour.

Csaba és Zsolt útját végig kísérte a tél. Olaszországot, és a francia riviérát útjuk során végig hó borította. Barcelonában az emberek 20 éve nem láttak havat, Zsolték oda is elvitték az áldást. Még a malagai 15 éves hidegrekord is megdőlt, míg hőseink átkeltek a városon, hogy aztán megérkezhessenek Marbellára, ahol első éjszakájukon olyan szél fújt, hogy mindjárt megritkította a Rio Real pálmafa ültetvényét.

Brutális kép tárult eléjük. Körülbelül 60 pálmafát tépett ki helyéről a zord időjárás, de Zsolt és Csaba nem került közvetlen életveszélybe. A pályára dőlt törzseket szerencsére Csabáék tee-time-jára már eltakarították, bár így is akadt zavaró tényező Zsolt számára, ugyanis első drive-ja előtt értesítették telefonon a Malév megszűnéséről. Zsolt számára ez azt jelentette, hogy a már lefoglalt ciprusi repülőjegye egyik pillanatról a másikra semmivé lett. (Azóta mindent elrendezett és ottani edzőtábora nem fog elmaradni). Ez olyannyira felzaklatta a magyar golfoktatót, hogy azon a napon elért csúfos eredményét be se vallotta, mert annyira gyenge lett, hogy a végére nem is számolták már.

A hét folyamán aztán Zsolt kiheverte a sokkot, és játéka javuló tendenciát kezdett mutatni.  Spanyolország legnehezebb pályáján elért +8-as eredménye már tényleg a „magical” jelzőt kívánja, még akkor is, ha a komoly dolgok csak a második héten kezdődtek. Az első heti baráti golfmeccsekhez képest ugyanis, a második héten feladata is akadt az edzőnek. Akkor érkezett meg Csíkos Boglárka, a BMW amatőr golfverseny női kategóriájának magyar győztese, aki nemsokára megy Szingapúrba megmérettetni magát a verseny nemzetközi döntőjén. A cél az első hely lesz. Ennek apropóján utazott Boglárka kislányával Spanyolországba, hogy találkozzon edzőjével, Zsolttal, aki kicsit szerényebben, a top 10-et tűzte ki célul a fiatal anyukának, hozzátéve, ha úgy játszik Szingapúrban, mint Marbellán, akkor nem lesz gond. Mert Boglárka nem csak alázattal, hanem jól is teljesítette edzőjének utasításait, akkor is amikor a range-en voltak, akkor is amikor a rövid, 9 lyukason. Mondjuk könnyű jól játszani, ha a reggelidet is maga, Tóbiás Zsolt készíti el.

Azóta Zsolt hazarepült, hátrahagyva Marbellát, Szigeti Csabát és Csíkos Boglárkát is. A fiatal anyukához és lányához azóta csatlakozott férje is, de Boglárka kihasználva az internet adta lehetőségeket továbbra is tartja kapcsolatát edzőjével és folyamatosan beszámol az elvégzett feladatokról. Csikós Boglárka bízik magában, hogy a március eleji, szingapúri versenyen nyújtott teljesítményére csak egy szót lehessen majd mondani: „Magical.”

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés