Van miért mosolyogni

Az amerikai játékos (saját bevallása szerint is) tegnap nem játszott a legjobb formájában, de eredménye elég volt ahhoz, hogy megőrizze vezető pozícióját Kaliforniában, és további nemes célokat tűzzön ki maga elé.

Az amerikai játékos (saját bevallása szerint is) tegnap nem játszott a legjobb formájában, de eredménye elég volt ahhoz, hogy megőrizze vezető pozícióját Kaliforniában, és további nemes célokat tűzzön ki maga elé.

„Nyilvánvalóan nem játszottam ma a legjobban, de sikerült egy jó kört futnom, és sikerült jól kijönnöm a 8-as szakaszon a fairwayből.”- nyilatkozta Phil Mickelson a második nap után. Nos, a játékos valóban nem játszott a legjobban, de még így is vezet, és jelen pillanatban ez az, ami számít. Csütörtökön ugyan jobban ütögetett a Northern Trust Open-en, de azért a pénteki teljesítményt sem lehet rossznak mondani.

Mickelson az első 9-en rendkívül hektikusan játszott. Ugyan, a második játéknapot egy birdie-vel indította, ezt követően csak par eredmények jöttek, majd a feketeleves a 7-es szakaszon. Itt ugyanis az amerikai behúzott egy bogey-t, amit viszont egy impozáns eagle követett, majd a 9-es szakasznál ismét egy bogey. Ember legyen a talpán, aki ezt képes követni. Ezt követően Mickelson játéka inkább szolid volt, majd a 16-as szakasznál érkezett egy birdie, amit a legutolsó szakasznál ismét feledtetett, ugyanis érkezett egy bogey a 18-ason. Végül egy 70-es kör lett belőle, és egy -6-os összesítés.

A második helyen jelenleg a rendkívül kiváló második kört produkáló Pet Perez áll, aki az első napi 72-es teljesítményét tornázta fel tegnap 65-re. Pénteken a játékos nagyon együtt élt a pályával, és nagyon szép bogey mentes kört tudott futni, mégpedig hat darab birdie társaságában. Ő tehát most -5-ön áll, egyetlen ütéssel a -4-es csoport előtt. Ebben a gárdában van többek között Matt Kuchar és Karl Pettersson is.

Halványabb teljesítmény produkált tegnap J. B. Holmes, aki az első napi 67-es eredményét rontotta le egy 73-as ütésszámra, amivel rendesen vissza is csúszott a tabellán, de messze van még a vége. Ő most -2-n áll, akárcsak a tavaly Major győztes Keegan Bradley, K. J. Choi vagy Bill Haas vagy Retief Goosen.

Dustin Johnson továbbra sem képes átlépni a 70-es határt, és az első napi 71 után, tegnap 70-et ütött, így ő jelenleg -1-gyel áll a 21. helyen. Többen vannak azonban olyanok, akiknek még nem sikerült felvenni a ritmust. Ide sorolhatjuk többek között Luke Donaldot, Jim Furyk-et vagy Nick Watney-t is. Rickie Fowler ugyan javított az első napi teljesítményéhez képest, de sokat kell még javulni a következő napokban. Akárcsak a spanyolok kiválóságának, Sergio Garciának, aki tegnap egy csúnya 76-ot teljesített, de bízzunk benne, hogy hamar rátalál a megfelelő formájára.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés