Csak a labda a régi

Hó van, havas a táj. Bár foltokban látszódik a fű, sosem volt ilyen szép a büki pálya. A srácok a nádat vágják a befagyott tavakon, Papp Erzsi, golfmenedzser pedig közben lelkesen mesél növekvő színvonalról, újdonságokról, cápákról.

Hó van, havas a táj. Bár foltokban látszódik a fű, sosem volt ilyen szép a büki pálya. A srácok a nádat vágják a befagyott tavakon, Papp Erzsi, golfmenedzser pedig közben lelkesen mesél növekvő színvonalról, újdonságokról, cápákról.

Az 5+1 darab tó, összesen 7 hektáros felszínét mind jég borítja, de sajnos ennek ellenére sem lehetett megrendezni a tó putting versenyt. A téli sportokat is kedvelő golfozók számára izgalmas kikapcsolódást jelentett volna, ez a hazánkban még nem meghonosított játéktípus. A tavak viszont, e nagy hideg ellenére sem fagytak be annyira, hogy alkalmasak lennének korcsolyázásra és a greenszerep felvállalására. Úgy meg mégsem lehetett volna lebonyolítani a versenyt, hogy a tavon éppen puttoló versenyző alatt beszakad a jég. Ezt az ötletet így elnapolták (kb. hónapokkal), és a büki csapat inkább a szezonra készül.

De még milyen szezonra! Sajnos horgászverseny idén sem lesz, és valószínűleg tájfutást sem fognak rendezni két par 3-mas szakasz között, de meglepetéseket azért tartogatnak az idei vendégek számára. Azokat a meglepetéseket viszont olyannyira tartogatják, hogy Papp Erzsi kitartó faggatásunk ellenére sem árult el részleteket. Ilyen titkolózás mellett érthető, ha felröppen a hír: „Édesvízi cápákat telepítenek a golfpálya vizeibe.” A menedzserhölgy ezt a hírt cáfolta, azonban hozzátette, valóban fogunk olyanokat látni, amit magyar közönség még soha. A részletek továbbra sem ismertek, de amivel, vagy inkább, akivel biztosan találkozhatunk majd az a saját nevelésű, immár pro licenszes tréner, Baranyai Robi lesz, vezetőedzőként. Munkáját külföldi edzők nem fogják segíteni, a pálya megbízik a magyar szakemberek felkészültségében.

No meg a szálloda és a pálya között lévő egységnek hála, a szolgáltatások színvonala is egyre csak emelkedik, így idén a család és a barátok nem golfozó tagjai is megtalálják majd számukra a kikapcsolódást. Különösen örülhetnek az ornitológia iránt érdeklődő látogatók, a két új hattyú érkezésének. Habár a büki pálya madárállománya már eddig is páratlan volt, idén az új jövevényeket is megcsodálhatjuk.

Egyedül talán csak a büfé kínálatának magas színvonala nem változik, bár ha felveszik a kínálatba Papp Erzsi házi rétesét, akkor már tényleg csak a labda meg az ütő lesz a megszokott.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés