Szigeti ismét gödörben

Magyarországon méltán nagy tiszteletnek örvendő Szigeti Csaba, a highland golfklub vezető edzője Marbellán megkezdte a téli edzőtáborát és rögtön az első turnus, első gyakorló napja előtt, a nulladik napon ismét gödörbe került.

Magyarországon méltán nagy tiszteletnek örvendő Szigeti Csaba, a highland golfklub vezető edzője Marbellán megkezdte a téli edzőtáborát és rögtön az első turnus, első gyakorló napja előtt, a nulladik napon ismét gödörbe került.

Kiment a Santana golfklub pályájára egy gyakorló körre, hogy megmozgassa izmait, mentálisan felkészüljön az elkövetkezendő hat hét fárasztó, de ugyanakkor örömteli, kreatív, élményekben gazdag edzésnapjaira.

A nap sütött, a szél fújt, szinte süvített, és sajnos el kell hogy mondjuk, a hőmérők higanyszála sem emelkedett 6 foknál magasabbra. Turkovics Ilona, a magyar szusikirálynőnek is becézett helyszínen tartózkodó, Hungarian Golf magazin tudósítója és az első hét téli gyakorlásán résztvevő játékos beszélgetve ütögették a bogyeszt, hegyről le, hegyre fel. Sok magyar játékos maga elé tudja képzelni a Santana pályáját, gyönyörű kilátásssal a tengerre, ők ketten mentek, baktattak a bogyesz után. Időközben eljutottak a hetes szakaszig. Sok sporttársunk emlékében él, hogy a Santana hetes szakasza egy par hármas.

A szél továbbra is süvített, fújt és ez a par hármas szakasz 210 méter távolságra van a fehér elütőtől. Szigeti Csaba vacillált, nem tudta, hogy ebben az erős szélben melyik ütőt válassza, hogy vajon fával vagy vassal üssön. Ráadásul egy fa is akadályozta a greenre kerülését. Belátta, hogy a fa fölött nem tudta megütni a greent. Ezért egy négyes vasat választott, és inkább egy draw ütéssel támadta a célterületet. A labda leesett, és eltűnt. Turkovics Ilona, a női elütőről egy gyönyörű ütéssel ugyancsak greenre került, de a labdája egy kicsit túlgurult. Kicsit fázva, de jó kedvűen érkeztek a célterületre, ahol a green szélén csak egy labdát láttak, ez Turkovics labdája volt. Szigeti labdáját keresték, már-már lemondtak róla. Csabánk a tőle megszokott bosszúsággal csóválta fejét, kicsit morgott, és Turkovicsnak magyarázta, milyen íven kéne gurítani a labdát. A szusikirálynő lejárta a labda útját a zászlóig és a legnagyobb meglepetésére, örömére szinte úszva a széllel szemben, felkiáltott: „Csaba, hole in onet ütöttél!”

Örömmámorban úszva, szinte táncolva ünnepelte Csabánk hole in oneját. Gondoljunk csak bele, 204 méterről élete második hole in oneját üti a magyar bajnok. A hole in one annyira megzavarta Csabánkat, hogy utána már nem is tudott koncentrálni, és így az aznapi teljesítményét nem is merte bevallani. De mit is kell bevallani, ha valaki hole in onet üt. Második hole in oneja ez. Játékos korában a kisoroszi, 11-es, par hármas szakaszon ütötte élete első hole in oneját. Micsoda öröm, micsoda mámor lehet ebbe a kis gödröcskébe belekerülni. Gratulálunk, Csaba. Hajrá!

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
5
6
12
13
15
19
20
21
22
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés