Felnőtt a feladathoz

Az amerikai tinédzser aztán jól belekapott a vasárnapi döntőbe. Jessica Korda teljes mértékben készen állt, hogy idén végre megszerezze élete első profi címét, de arra talán ő sem gondolt, hogy ennyire drámai végjáték alakul majd ki a 2012-es ISPS Handa Women’s Australian Open-en.

 

Az amerikai tinédzser aztán jól belekapott a vasárnapi döntőbe. Jessica Korda teljes mértékben készen állt, hogy idén végre megszerezze élete első profi címét, de arra talán ő sem gondolt, hogy ennyire drámai végjáték alakul majd ki a 2012-es ISPS Handa Women’s Australian Open-en.

 

A győzelemig vezető út valóban nem volt egy sétagalopp, de unalmas is lenne egy golfozó élete, ha minden alkalommal simán nyerne, és nem lenne semmi izgalom, ami kicsit felpaprikázhatná a tornákat. Nos, a mindössze csak 18 éves játékos számára biztosan maradandó élmény lesz az idei Women’s Australian Open, ahol nem egy, de nem is kettő, hanem rögtön öt ellenfelet kellett legyőznie a rájátszásban ahhoz, hogy végül ő emelhesse a magasba a kupát. Minden egy verőfényes csütörtöki napon kezdődött…

Jessica Korda, az ISPS Handa Women’s Australian Open első napján egy biztató 72-vel kezdett, ami ugyan nem volt a mezőny legjobb ütésszáma, de hamar a tabella elejére ugrott. Teljes mértékben kihasználta a kellemes klíma adottságait, és péntekre már egy jobb 70-es eredményt produkált, és ekkor már valami megmozdulhatott a fejében. Szombaton azonban kicsit visszavett a tempóból, és egy 73-at ütött, de még ez is teljesen belefért. Végül elérkezett a zárónap, ahol sok múlt az esetleges jó teljesítményen. Ráadásul, amikor már mindenki azt hihette, hogy vége van a versenynek, jöttek a meglepetések.

Az amerikai golfozó hű akart lenni szüleihez (édesapja egy visszavonult, Grand Slam-győztes teniszező, édesanyja pedig szintén profi teniszezőként funkcionált hajdanán), és addig küzdött, amíg csak esély volt rá. A verseny végül nem várt fordulatot vett, és a tabellára pillantva egyszer csak mindenki arra lett figyelmes, hogy hatan is ugyanolyan eredménnyel állnak a szigetországban. Következhetett a playoff. A sarat Korda állta a legjobban, nem remegett meg a keze, és végeredményben egy 25-foot-os birdie puttal biztosította be magának a győzelmet, amely oly édes volt. Olyan neveket múlt felül, mint Stacy Lewis, Brittany Lincicome, Julieta Granada, So Yeon Ryu és Hee Kyung Seo.

 

A nagyszerű amatőr karriert befutó golfozó ezzel megszerezte élete első LPGA Tour elsőségét, óriásit ugrott előre a ranglistán, és ő lett minden idők hatodik legfiatalabb LPGA győztese is. A verseny végén Korda így nyilatkozott: „Ha tavaly olyan sokszor voltam is magam alatt, teljesen megérte. Mindez felnőtté tett. Rádöbbentett arra, hogy meg kell változtatnod az életedet, amikor kimész, és ez rá a bizonyíték. Tudom, hogy az a rengeteg óra, amit eddig ebbe fektettem, és amit továbbra is így teszek majd, maximálisan megéri. Minden egyes pillanatáért megéri.”

A címvédő Yani Tseng egyébként végül megosztva a nyolcadik helyen végzett, egy ütéssel megelőzve a svédek kiválóságát, Anna Nordqvistet. A következő hetekben a nők az ázsiai régióba utaznak majd. Elsőként Thaiföld lesz az úti cél, majd pedig Szingapúr.

 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
5
6
12
13
15
19
20
21
22
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés