Caddy sokk

Sokan azt mondják, hogy egy rossz caddy végzetes lehet. Nos, Nagy Lacinak volt mit mesélnie ezzel a hipotézissel kapcsolatban, ugyanis thaiföldi kiruccanása alkalmával valóban meggyűlt a baja segítőjével, akit végül el kellett zavarnia a pályáról, ami után pedig jöhetett a jól megérdemelt javulás is.

Sokan azt mondják, hogy egy rossz caddy végzetes lehet. Nos, Nagy Lacinak volt mit mesélnie ezzel a hipotézissel kapcsolatban, ugyanis thaiföldi kiruccanása alkalmával valóban meggyűlt a baja segítőjével, akit végül el kellett zavarnia a pályáról, ami után pedig jöhetett a jól megérdemelt javulás is.

A hazai golfélet egyik kiválósága, nevezetesen Nagy Laci is úgy döntött nemrégiben, hogy a dolgos hétköznapokat külföldön heveri ki, mégpedig Thaiföldön. A játékos elmondta, hogy egy rendkívül sikeres üzleti úton van túl, és úgy döntött, hogy meghosszabbítja kint létét, és a magyarországi mínuszok helyett a keleti régió nyújtotta kellemes klímát választja, ahol valóban ki tudja pihenni a folyamatos tárgyalások és megbeszélések okozta fáradalmakat. Az utazás azonban nem várt fordulatokat hozott.

Kezdjük a pozitívumokkal. Köztudott, hogy Nagy a tavalyi évet teniszkönyök fájdalmakkal játszotta végig, ami sokszor valódi megpróbáltatásokat jelentett számára. A thaiföldi körülményeknek és az időjárási feltételeknek köszönhetően azonban a játékosnak szinte teljesen rendbejött a keze, aminek mi is nagyon örülünk. A kedvező fejleményeknek hála, Nagy teljesítette egyik nagy álmát, és végre szingli hendikepes lett, amihez gratulálunk!

Szintén a jó hírekhez csatolhatjuk azt is, hogy a golfozó kint három sporttársával is találkozott, akik mind a vámospércsi golf klub színeiben indultak útnak, és akikkel közösen úgy döntött a felépült játékos, hogy az elkövetkezendő napokban ők bizony „vérre menő” Match play játszmákat fognak vívni. A helyszín több volt a tökéletesnél. Nagy hangsúlyozta, hogy a pályák kint fantasztikusak, bár a green fee-k kicsit drágák (22-25 ezer forintnak megfelelő összeget kell fizetni, ugyan ez tartalmazza a caddy, valamint az elektronikus kocsi használatát). A magas színvonalú szolgáltatások közül nem is a járművekkel volt a probléma, mindinkább a „tombolán nyert” segítővel. A kinti beszámoló egyetlen kritikus pontja ama bizonyos caddy volt, aki két napon keresztül jobbára hátráltatta Nagyot a munkában, és inkább hátrányt jelentett, semmint előnyt a magyar számára. A golfozó eredményét tekintve, először 84-et, majd 86-ot, végül 88-at teljesített, de az utolsó körnél már be is telt a pohár Nagynál, és udvariasan el is zavarta kényszersegítőjét, tehát összességében, mondhatni egy kesztyűs kézzel helyre tette a cinikus, neveletlen caddy-t. Érdekesség, hogy a magyarnak volt olyan napja, amikor az első 9 szakaszt 0-ra, a másodikat pedig 52-re hozta. A sors fintoraként értékelhető egyébként, hogy Nagy amint elküldte segítőjét, egy par 5-s szakaszon, 16 méterről beputtolta birdie puttját, és hasonlóan érezhette magát, mint egyik kedvenc játékosa (Alvaro Quirós) Dubaiban, aki ugyancsak a döntő pillanatban abszolvált egy 20 méteres puttot, sikeresen.

Nagy elmesélte azt is, hogy kint minden nagyon drága, a Pro Shop-ban a Taylor Made Air 11-es driver 220 ezer forintnak megfelelő összegért vihető el, de a készlet egyszerűen kimeríthetetlen. Minden megtalálható kint, amire egy golfozónak valaha is szüksége lehet. Ide tartozhat többek között a Yamaha driver is, persze, kicsit borsos áron (500 ezer forintért). A magyar játékos élménybeszámolójából kiderül, hogy a tenger jó ízű, simogató, és az apály-dagály érzés rendkívül jól működik. Nagy úgy fogalmazott, hogy ezt a feelinget csakis az értheti, aki már egyszer átélte a kinti csodákat. A golfozó egyébként úgy érzi magát, mintha egy edzőtáborban lenne, de amikor hazajön, akkor mindenképpen a homokütéseket kell majd gyakorolnia- elmondása alapján.

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
5
6
12
13
15
19
20
21
22
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés