Melegebb éghajlatra

Három év Tunézia és egy év Ciprus után újra Marcos Bagdatisz hazájában edzőtáborozik Fehér Zsolt. A diplomás golfoktató idén egy öt-hat napos intenzív foglalkozást tervez tanítványainak. Hogy mi a program a közeljövőben? Erről kérdeztük őt interjúnk során.

Három év Tunézia és egy év Ciprus után újra Marcos Bagdatisz hazájában edzőtáborozik Fehér Zsolt. A diplomás golfoktató idén egy öt-hat napos intenzív foglalkozást tervez tanítványainak. Hogy mi a program a közeljövőben? Erről kérdeztük őt interjúnk során.

Nemsokára Ciprus vár rátok. Megoldódott a kiutazás mizériája?

Szerencsére meg, a Malév leállása így nincs ránk különösebb kihatással. Nyilván kényelmesebb lett volna magyar géppel utazni, de a török légitársaság repülőjére sem panaszkodnék, főleg ebben a helyzetben. Batta Krisztina gyors és profi segítség volt. Amíg kint leszünk ő harcol a bankkal a MALÉV jegyek visszatérítése ügyében.

Váratlanul ért titeket a szituáció?

Természetesen, de hát ki az, akit nem. Mivel február 10-én indulunk útnak, időben át tudtuk ütemezni magunkat, s most már kényelmesen várhatjuk a repülőgépet.

Hányan mentek?

Három csoport lesz, nagyjából 6-7 fővel számolok a sajátomnál. Teljesen vegyes lesz az összetétel, kezdők és haladók, lányok és fiúk egyaránt lesznek.

Hogyan jellemeznél egy átlagos napot az edzőtáborban?

Az eseményt nem igazán nevezném edzőtábornak, sokkal inkább egy évindító csapatépítőnek tekintem. Az a jó az egészben, hogy naponta legalább 5-6 órát golfozunk, a tréning mellett sokkal inkább a kikapcsolódásé lesz a főszerep.

Említetted, hogy különböző szintű játékosok vannak a csapatban. Nem akadályozzák egymást a haladásban?

Mindig van két-három olyan ember, akik játékukat tekintve hasonló problémával küzdenek, netán ugyanaz a gyenge pontjuk. Ilyenkor ezek a játékosok össze tudnak állni, és együtt tudják gyakorolni azt, ami számukra épp a legfontosabb.

Gondolom az elvárások is eltérőek.

Hát persze! Vannak, aki csak a játékukat akarják stabilizálni, de vannak, aki ennél komolyabb babérokra törnek: HCP-javításban, egyenesen nagyobb versenyeredményekben gondolkodnak. Ilyenkor a tanítvánnyal konzultálva összeállítunk egy előzetes versenynaptárat, amit aztán néhány esetleges változtatással be is szoktunk tartani az idény során.

Mire fektetitek a legnagyobb hangsúlyt?

Változó, kinél mi. Legfőképp swingezünk, gyakoroljuk a rövid játékot, a puttokat, a chipeket, valamint a homokütéseket. Ám minden játékosnál közös célkitűzés, hogy valami pluszt hozzunk ki a játékából.

 

Van valamilyen terved a szezonra?

Egyelőre az biztos, hogy a Férjek Versenye 2012-ben is kiírásra kerül. Ahogy az is, hogy néhány versenyen tiszteletemet teszem majd. De hogy ezen kívül mit hoz az idény? Nos, az még a jövő zenéje.

 


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés