A sors fintora

Emlékszünk még a két héttel ezelőtti szituációra a Farmers Insurance Open-en? Nos, közel hasonló történt tegnap Arizonában is, amikor a szinte végig az élen álló Spencer Levin „összeomlott”, és az utolsó körben szétesett a játéka, amit pedig pontosan az a Kyle Stanley használt ki a legjobban, aki két hete úgyszintén az utolsó másodpercekben rogyott össze, és ami a kupába került.

 

Emlékszünk még a két héttel ezelőtti szituációra a Farmers Insurance Open-en? Nos, közel hasonló történt tegnap Arizonában is, amikor a szinte végig az élen álló Spencer Levin „összeomlott”, és az utolsó körben szétesett a játéka, amit pedig pontosan az a Kyle Stanley használt ki a legjobban, aki két hete úgyszintén az utolsó másodpercekben rogyott össze, és ami a kupába került.

Kyle Stanley igazi harcos, és ezt tegnap be is bizonyította. Két hete, a Farmers Insurance Open-en szinte már zsebben volt a verseny (és a végjáték is), ám az utolsó szakasznál fatális hibát követett el a játékos, és a tripla bogey-nak köszönhetően, maga ellen kiharcolta a playoff-ot, ahol az elemében lévő Brandt Snedeker tudott győzedelmeskedni, Stanley pedig, sapkája alatt a könnyeivel küszködött. Érthető. Tegnap, a történelem megismételte önmagát, csak egy kicsit más felállásban.

A Phoenix Open idei versenyén Spencer Levin volt az, aki úgy ment előre, mint akit az ágyúból lőttek ki. Ütötte a szebbnél szebb pontokat, és a vasárnapi végjátékra is hatütéses előnnyel fordulhatott, ami rendkívül biztató volt. Levin ugyanis magabiztosan játszott az egész torna alatt, és semmi nem indokolta, hogy kitűnő formája egyszer csak köddé váljon Arizonában. De ez történt. Az amerikai tegnap sorra ütötte be a hibákat, és a nézők egyszerűen nem hittek a szemüknek. Szombaton még mindenki party hangulatban volt, és sokan már elkönyvelték, hogy Levin lesz az, aki végül kupával a hóna alatt fog távozni a green-ről.

A végjáték azonban mást tartogatott mindenki számára. Levin az első 9-en beütött egy birdie-t, majd hirtelen két bogey-t. Nem lett volna ezzel baj, mert a fordulót követően érkezhettek volna ama bizonyos nagyszerű ütések, de ezzel szemben a 11-es és 12-es szakaszon két bogey jött, majd egy halvány birdie, a 15-ös lyuknál pedig egy dupla bogey. Mi történt itt kérem? Levin játéka szétesett, ami egyben azt is jelentette, hogy búcsút mondhat győzelmének. De akkor ki lesz az első?

Az első pozícióért valóban nagy csata dúlt, leginkább Stanley és Ben Crane között. Stanley egy rendkívül nyugodt 65-ös kört produkált (bogey nélkül), így végül -15-tel zárt, Crane pedig 66-ot ért el tegnap, így ő -14-et írhatott fel magának. Egyetlen ütés. Ennyi az egész. A sors fintora, hogy Stanley szinte hasonló helyzetből nyert most, mint két hete Snedeker ellene, és ebből kiindulva, Stanley pontosan tudja, hogy mit érezhet most Levin. Érdemes még azt is kiemelnünk, hogy a mostani győztes nyolcütéses hátrányból fordított, ami szenzációs teljesítmény.

 

„Átérzem a helyzetét, mivel én is megtapasztaltam ezt. Ezt senkinek sem kívánhatod, hogy átélje. Ő egy nagyon jó játékos. Túl jó játékos ahhoz, hogy ne tudjon ebből felállni.”- nyilatkozta Stanley Levinről. Ezt követően így fogalmazott: „Egy nagyon mély pontról sikerült feljutnom a magasba. Nem voltam benne biztos, hogy ilyen hamar ki tudom heverni a dolgokat… Azt hiszem, a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy megnézzem, képes vagyok-e magam mögött hagyni a múlt hetet.”

Levin pedig ezt tette hozzá a verseny végén: „Ez nem az én napom volt, nyilvánvalóan. Kiadtam a kezemből a győzelmet, ez ilyen egyszerű. Vezetsz hat ütéssel, és veszítesz. Megemelem a kalapom Kyle előtt. Nagyon jó kört futott. Kiment, és megszerezte.” A negyedik helyen végzett egyébként D. J. Trahan (-12), majd őt követték Brendan Steele/Kevin Na és Bubba Watson (-11). A mindig színpompás Rickie Fowler végül -6-ot írhatott fel magának, akárcsak Phil Mickelson, Ian Poulter -3-at, Brandt Snedeker -2-t, Dustin Johnson pedig végül nem tudott mínusz alá kerülni.


Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
6
7
8
9
13
17
20
21
22
23
24
27
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés