Vissza az alapokhoz

Ugyan Katarban az idei versenyt 54 szakaszra vágták meg, abban biztosak lehetünk, hogy a skót golfozó szívesen játszott volna még akár kétszer ugyanennyit is. Paul Lawrie-nak ugyanis nagyon ment a játék. Az utolsó napon is higgadt maradt, és győzelmével megszerezte pályafutása hetedik Tour elsőségét is.

 

Ugyan Katarban az idei versenyt 54 szakaszra vágták meg, abban biztosak lehetünk, hogy a skót golfozó szívesen játszott volna még akár kétszer ugyanennyit is. Paul Lawrie-nak ugyanis nagyon ment a játék. Az utolsó napon is higgadt maradt, és győzelmével megszerezte pályafutása hetedik Tour elsőségét is.

Skócia kiválóságának meg se kottyant a keleti szél vagy a sivatag enyhén nyomasztó hatása, mivel ő csakis a golffal foglalkozott az egész verseny alatt. Az első nap még egy 69-es kört futott, majd ezt követte egy szép 67-es eredmény, az utolsó játéknapon azonban mindenkit sikerült felülmúlnia, még saját magát is. Vasárnap a golfozó nem hogy bogey-t nem ütött, de a birdie halmok közepette még egy impozáns eagle is belefért a 9-es szakaszon. Nagyszerű játékot produkált tehát a játékos, aki ezzel a győzelmével visszakerült a legjobb 50 golfozó közé is.

Lawrie tehát összességében -15-tel zárt, és ez volt a játékos első sikeres teljesítménye azután, hogy edzője, Adam Hunter októberben elhunyt leukémiában. A golfozó meg is könnyezte a keserű nosztalgiát.

A 43 éves Open Champion bajnok végül négy ütéssel múlta felül az őt üldöző duót, vagyis Jason Day-t és Peter Hansont. Az ausztrál játékos tegnap ugyancsak egy nagyon szép 65-ös kört futott, de a második körben elért 72-es eredménye miatt elég nehéz feladat előtt állt vasárnap. Mindazonáltal a 24 éves játékos kitett magáért a zárónapon, és két alkalommal is be tudott mutatni egy szép négy birdie-ből álló sorozatot, ami elismerésre méltó. A duó másik tagjának minden körben sikerült 70 alatti teljesítményt nyújtani, bár az utolsó napon becsúszott egy bogey, de ezt igyekezett feledtetni egy későbbi eagle beütésével. A tabellán őket követi az amerikai John Daly -9-cel, majd -8-as eredménnyel többek között Sergio Garcia vagy Ricardo Gonzalez. A németek üdvöskéje, Martin Kaymer végül -7-tel zárt, míg Lee Westwood -6-ot írhatott fel végül magának.

 

A győztes így nyilatkozott a verseny után: „Nem hiszem, hogy tudnék ennél jobban is játszani. Már nagyon, nagyon régóta jól játszom, de nagyon jó érzés, amikor együtéses vezetéssel jössz ki, és végül -7-tel végzel. Amikor megvan a lehetőséged arra, hogy megnyerj egy versenyt, az azt megelőző estén nem tudsz nyugodtan aludni, és a gondolatok elkezdenek cikázni a fejedben. Vissza kell térned az alapokhoz, és én ezt megtettem.”

A skót játékos ezzel a győzelmével egy újabb lépést tett mind a Ryder Cup, mind pedig a Mastersen való szereplés felé, bár a végső sorrendig még sok swingnek kell elsülnie, de a golfozó rendkívül bizakodó, és biztosak lehetünk abban, hogy Lawrie mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy céljait megvalósítsa.


Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
3
7
8
9
10
11
15
16
20
21
22
23
28
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés