Dalra fakadtak Arizonában

Nem mondhatjuk, hogy a golfozók nyugaton ne próbálnának meg mindent megtenni azért, hogy a közönséget és rajongókat lenyűgözzék. A Waste Management Phoenix Open harmadik napján mindenki megőrült. Ben Crane és Bubba Watson mikrofont ragadott, a nézők önkívületi állapotba kerültek, míg Spencer Levin hatütéses előnyre tett szert.

Nem mondhatjuk, hogy a golfozók nyugaton ne próbálnának meg mindent megtenni azért, hogy a közönséget és rajongókat lenyűgözzék. A Waste Management Phoenix Open harmadik napján mindenki megőrült. Ben Crane és Bubba Watson mikrofont ragadott, a nézők önkívületi állapotba kerültek, míg Spencer Levin hatütéses előnyre tett szert.

Arizonában a szombati játéknap rendkívül érdekesre sikeredett. Az idő tökéletes volt, minden klappolt a megfelelő játékhoz, de néhány játékos úgy gondolta, hogy a komolyság mellett szükség van a hülyéskedésre is, hogy ezzel rázzák fel a közönséget. Azt a közönséget, amely valóban egy kicsit halkabban muzsikált a kelleténél, ezért Ben Crane és Bubba Watson úgy döntöttek, hogy mikrofont ragadnak, és a „nagysikerű” tavalyi slágerdalukat, a Golf Boys-t előadják a majdnem 200 ezres nézősereg előtt. Senki nem számított a produkcióra, de tény, hogy hangulatfokozásnak tökéletes volt, bár a kommentátor alig hitt a szemének és a fülének. Ő kifejezetten sokkot kapott, és nehezen dolgozta fel a nem mindennapi eseményt.

 

A dolog érdekessége, hogy Crane odáig is elment, hogy egy fekete sisakkal a fején idézze fel az American Idol tehetségkutató golfos verzióját. A nézők ezután azért szorítottak, hogy a játékos ugyanebben a sisakban folytassa a játékot, de ez végül nem történt meg. Az amerikai végül ledobta magáról a motoros sisakot, és igyekezett visszazökkenni a játékba. Hogy mennyire sikerült neki? A játékos végül 68-at ért el tegnap, amivel jelenleg az ötödik helyen áll, szemben énektársával, aki a harmadik pozícióba léptette fel magát.

A Phoenix Open harmadik játéknapja már önmagában unikumnak számított, hiszen maga a közönség is tett róla, hogy a szombat érdekesen alakuljon. Egy rajongót például bilincsben szállítottak el a rendőrök, egy másik néző pedig a zöld kukát használta arra, hogy a száján keresztül könnyítsen magán. Tudniillik, a torna igyekszik nagy hangsúlyt fektetni a környezetvédelemre, ezért helyezett el a pálya környékén zöld és fehér színű kukákat. A zöld az újrahasznosítható hulladéknak (üveg, papír) volt kitéve, a fehér pedig a komposztálható termékeknek. Tehát a női néző, alkalomhoz illően igazán megnézhette volna, hogy melyik kukát választja, ha már a verseny kellős közepén hánynia kellett.

A torna harmadik napján egyébként Spencer Levin növelte előnyét, hiszen már -17-nél tart, szemben az őt üldöző Webb Simpsonnal, aki jelenleg -11-nél jár. Utóbbi jó néhány hibát ütött be tegnap, és összesen három bogey-t is összeszedett. Simpson így nyilatkozott a versenynap után: „Jól érzem magam, de a swingemet egyszerűen nem tudtam szinkronba hozni. De jó néhány swingem kifejezetten jól sikerült, ami nagy önbizalmat adott nekem.”Nincs is másra szükség. A magabiztos játék az egyik legfontosabb szempont.

Önbizalomból Levinnek is akad bőven, aki az egész verseny alatt rendkívül kiegyensúlyozottan teljesített, bár a végső próbatétel még hátra van. Előnye tetemesnek mondható, de ezen a szinten bármi megtörténhet, gondoljunk csak a múlt heti Farmers Insurance Open-re, ahol valóban drámai végjátéknak lehettünk szemtanúi. Az amerikai egyébként így biztatta magát a mai napra: „Reméljük, hogy nyugodt maradok majd, megpróbálom a legjobbamat nyújtani, és igyekszem jól érezni magam. A maximumot akarom adni. Ennyit fogok tenni, és meglátjuk, mi sül ki belőle.”


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés