A düh már a múlté

Ahogyan Katarban, úgy Arizonában sem egyszerű a játék manapság. Míg keleten a sivatagot megmozgató szél az úr, addig nyugaton a hideg és korán alászálló sötétség nehezíti a játékosok munkáját. Az amerikai azonban elébe megy a dolgoknak, és felveszi a kesztyűt a kissé mostoha körülményekkel.

Ahogyan Katarban, úgy Arizonában sem egyszerű a játék manapság. Míg keleten a sivatagot megmozgató szél az úr, addig nyugaton a hideg és korán alászálló sötétség nehezíti a játékosok munkáját. Az amerikai azonban elébe megy a dolgoknak, és felveszi a kesztyűt a kissé mostoha körülményekkel.

Spencer Levin érzi, hogy most megy neki a játék, ezért mindent meg is tesz annak érdekében, hogy kihasználja helyzeti előnyét. A Waste Management Phoenix Open második napján egyszerűen fantasztikus teljesítményt nyújtott. Az első nap sem volt csúnya, hiszen egy szép 65-tel tudott nyitni, de csütörtökön még becsúszott egy bogey, ami péntekre már messze elkerülte Levin játékát. Tegnap már tökéletes eredményt tudott felmutatni: 18 szakaszon hat darab birdie, majd a 17-esnél egy eagle, csak hogy még szebb legyen az a score kártya. Tetemes előnyre tett szert az amerikai, amely fór a nap végére kicsit megcsappant, de még így három ütés az előnye.

Azért sem lehet teljesen nyugodt a játékos, mivel ismét akadt jó néhány golfozó, akiknek idő előtt le kellett vonulniuk a pályáról, mivel újból felfüggesztették a tornát. A dolog érdekessége, hogy az éppen a második helyen tanyázó Harrison Frazar sem tudta mind a 18 lyukat megjátszani, így könnyen előfordulhat, hogy átveszi majd a vezetést. Persze, ezek ismét jóslások, amelyekbe nem igen szabad belefutnia senkinek sem, kiváltképp nem a golf területén, amely valóban a meglepetések és a rontások játéka.

Levin azonban magabiztos, egyre inkább érzi, hogy fokozatosan jobb játékos válik belőle, amelynek láthatjuk is az eredményét. Korábban még cigivel a szájában akarta meghódítani a greent, és nem egyszer fakadt ki egy sikertelen próbálkozás alkalmával, és talán még ütődobálásra is sor került. Ez már a múlté. Levin immáron már teljes értékű PGA Tour játékos, aki komolyan veszi hivatását, és ennek megfelelően is viselkedik minden adott szituációban.

Csakis a golfra koncentrál. Múlt héten, a Farmers Insurance Open első napján egy nagyszerű 62-vel nyitott, míg itt Arizonában egy 63-as ütésszámot produkált. Az más kérdés, hogy a múlt héten végül csak a 43. helyen zárt, de a kezdés kifogástalan volt. Vajon a Scottsdale pályáján mire lesz képes? Levin nyilatkozata azonban rengeteg hasznos és megszívlelendő gondolattal szolgál.

 

Azt megtanultam, hogy nem állhatsz le, amikor vezetsz. Valaki mindig alacsonyat fog ütni aznap. Ha jól játszol, az esély más számára is ugyanúgy fennáll. Megtanultam, hogy a profizmus minden szintjén, kezdve a mini-tour-októl a Kanadain és a Nationwide-on keresztül egészen idáig, a szint mindig egy kicsit magasabb. Az ütések értéke mindig egy kicsit több. Én csak igyekszem minél több birdie-t ütni. Mindenki ezt mondogatja, de ezt tényleg meg kell tenni kint a pályán. Szóval megpróbálok a következő két napban is olyan agresszív lenni, amennyire csak kell.”

 

Versenynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
5
6
12
13
15
19
20
21
22
29
30


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés