Bemutató előadás a TF-en az Iskola Golf Programról

A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán rendezett előadás keretében a Magyar Golf Szövetség bemutatta és ismertette az idei esztendőben bevezetésre kerülő Iskola Golf Programját.

A Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán rendezett előadás keretében a Magyar Golf Szövetség bemutatta és ismertette az idei esztendőben bevezetésre kerülő Iskola Golf Programját.

A január 28-i rendezvény, amelyen a résztvevők száma a vártnál és az előzetesen jelzett érdeklődéshez képest jóval kevesebb volt, Ádám Lillának, a Magyar Golf Szövetség főtitkárának a köszöntőjével kezdődött, amelyet Szalma Lászlónak, a Testnevelési Egyetem sportszakmai dékán-helyettesének a megnyitóbeszéde követett. A húsz éve golfozó és golfot oktató szakember beszélt az iskolai testmozgás és az utánpótlás nevelés fontosságáról, valamint arról a lehetőségről, amelyet a golf sportág újbóli felvétele jelent az olimpiai játékok programjába.

Az esemény folytatásaként gyakorlati bemutató következett, amelyet Lehoczky Gábor, a St.Lőrinc Golf Club igazgatója, vezető oktatója, valamint Buna Edvin, az MGSZ munkatársa tartott a SNAG felszerelésekről. A hallgatóság két ifjú golfozó, Czernecki Laura és Horváth Erik közreműködésével ismerkedett meg a profi golfoktatók segítségével, kifejezetten az alsó tagozatos diákok és kezdők számára tervezett, könnyített eszközöket tartalmazó SNAG szettel.

Lehoczky Gábor előadásában szó esett a testnevelő tanárok képzéséről is, amelynek keretében a golfot tanítani szándékozó pedagógusok rövid, de annál hatékonyabb módszerekkel sajátíthatják el az iskolagolfot oktató különleges módszert.

Budai Zsolt, tapasztalt golfedző zárta az előadások sorát, aki kiemelte az iskolai golf oktatás előnyeit, a sport jótékony szellemi és fizikai hatását, valamint a továbbfejlődés lehetőségeit a szövetség junior programjában.

Az Iskola Golf Program az oktatási intézmények, a golf klubok, valamint a szövetség szoros együttműködésén alapul. Terveink szerint a projektben résztvevő iskolák térítésmentesen vehetik majd át használtara annak a SNAG felszerelésnek az egyikét, amelyet a Ryder Cup European Development Trust Fund pályázatán nyert el az MGSZ. A gyerekekkel pedig a testnevelő tanárok ismertetik meg a sportág alapjait, akár a tanórákon, akár sportszakköri foglalkozások keretében.

Az előadásokat követően a konferencia hallgatósága is kipróbálhatta a sporteszközöket.

Az Iskola Golf Program a testnevelő tanárok képzésének megszervezésével folytatódik.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés