A legjobb ausztrál akar lenni

Az ausztrál golfozó, elmondása szerint nagyon élvezte amatőr éveit, és profivá válásának kezdeti időszakát is igyekezett arra felhasználni, hogy minél inkább közelebbi kapcsolatba kerülhessen a golffal, és minél többet tudhasson meg annak technikai megoldásairól. A 2012-es évre nagy tervei vannak, amelyekbe beletartozik egy majdani olimpiára való kijutás esélyeinek a megalapozása is.

Az ausztrál golfozó, elmondása szerint nagyon élvezte amatőr éveit, és profivá válásának kezdeti időszakát is igyekezett arra felhasználni, hogy minél inkább közelebbi kapcsolatba kerülhessen a golffal, és minél többet tudhasson meg annak technikai megoldásairól. A 2012-es évre nagy tervei vannak, amelyekbe beletartozik egy majdani olimpiára való kijutás esélyeinek a megalapozása is.

Sarah Jane Smith a tavalyi évben összesen 14 versenyen indult, amelyek során mindösszesen egyszer sikerült a legjobb tízben végeznie, de nem adja fel. Első top tízes helyezését még 2008-ban érte el (amikor is hatodik lett a Navistar LPGA Classic tornán), majd 2009-ben sokat küszködött a játékával, de 2010-re ismét jó formát tudott hozni. A 2011-es év nem volt fenomenális, de a golfozó rengeteget tanult a versenyek alkalmával.

Smith egy rendkívüli amatőr karrierrel rendelkezik, amit bizonyít az is, hogy két egymást követő évben (2002, 2003) ő volt a legmagasabban jegyzett amatőr junior játékos, és tagja volt a 2004-es Australian World Cup csapatnak is. A golfozó ezt követően markolt nagyot, és rendszeres látogatója lett az Australian Ladies Professional Golf Tour eseményeknek, valamint sűrűn mérettette meg magát a Duramed Futures Tour állomásain. 2005-ben sikerült is nyernie az utóbbin, de úgy tűnt, hogy a profi golfos élet túl sok kihívással jár számára.
„Mindenképpen sokkal nehezebb volt, mint ahogyan azt gondoltam volna. Jól kezdtem a Futures Tour-on, és győzni tudtam a második versenyemen, de az ezt követő években valóban fulladoztam. Távol az otthonomtól, az edzőm elvárásai, sok időbe tellett, mire kiépítettem magam körül Amerikában a megfelelő csapatot.”

Az ausztrál játékos azonban nem dőlt kardjába, és nem engedte, hogy a honvágy és frusztráció eluralkodjon rajta, ehelyett megfigyelt mindent, ami körülötte zajlott. A Futures eseményeken ott tanult, ahol csak tudott, és igyekezett ellesni a hasznos fogásokat is. Mindebben óriási segítségére volt caddy-je, Duane, aki egyben Smith férje is. A golfozó úgy fogalmazott, hogy nagyon jó volt, hogy körbeutazhatták a kontinenst, rengeteg mindent tudott elsajátítani a versenyek alkalmával, bár nem kevés kilométer van már a hátuk mögött, az ausztrál szerint maximálisan megérte.

Smith elhatározta, hogy kihozza magából a legtöbbet, és ennek érdekében felfogadta magához Sean Foley-t, aki remek swing tanácsokat adott a játékosnak. Szemmel láthatóan javultak is az eredményei, bár az újdonságokat neki is meg kellett szokni. Annak érdekében pedig, hogy a játékos mentálisan is a topon legyen, Peter Crone volt a megfelelő ember. Ő volt az, aki a technikai utasításokat, kis rásegítéssel valóban a gyakorlatba tudta ültetni, természetesen Smith által. Az ausztrál elmondta, hogy rengeteget köszönhet annak a profi team-nek, akik körülveszik, és nagyon szerencsésnek tartja magát, hogy ilyen nagyszerű szakemberekkel dolgozhat együtt.

Smith úgy fogalmaz, hogy a „rövid játékomon mindenképpen javítani kell, ha 2012-ben hozni akarom az eredményeket”. A folyamat azonban már nagyon eredményesen halad, és a játékos elárulta, hogy már a holtszezon alatt is sokat javult a játéka. És minderre nagyon is szüksége van, hiszen nagy terveket tűzött ki maga elé a fiatal golfozó. Szeretne minél több nívós eseményen részt venni, és ezeken természetesen minél jobb helyezést elérni. A jelentős tornák közé sorolhatjuk a február 9-én elstartoló ISPS Handa Women’s Australian Open-t is, ami hazai környezetben kerül megrendezésre, és ez talán még nagyobb önbizalmat ad majd a játékosnak.

Önbizalomból azonban cseppet sincsen hiány, hiszen Smith elárulta azt is, hogy távoli céljai között szerepel, hogy a 2016-os olimpiai játékokon többek között ő képviselhesse majd hazáját a golf területén, amihez a legjobbak között kell majd szerepelnie az elkövetkezendő időszakban. Nemes célok, kitörő ambíció, ilyen egy igazi sportember.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés