Dán hatalomátvétel

Nagy fordulatok álltak be a mai napon az Abu Dhabiban zajló versenyen, ugyanis a vezetést egy dán játékos vette át, aki nem játszott hibátlanul, de a körülményekhez képest pont eleget nyújtott. Az első napi vezetők azonban lejjebb csúsztak, ráadásul úgy, hogy azonos ütésszámot produkáltak mindketten.

Nagy fordulatok álltak be a mai napon az Abu Dhabiban zajló versenyen, ugyanis a vezetést egy dán játékos vette át, aki nem játszott hibátlanul, de a körülményekhez képest pont eleget nyújtott. Az első napi vezetők azonban lejjebb csúsztak, ráadásul úgy, hogy azonos ütésszámot produkáltak mindketten.

A mai nap golfos eseményei keleten nagyon izgalmasan alakultak. Az első nap még a Robert Karlsson, valamint a Rory McIlroy rajongók örülhettek a legjobban, hiszen ők álltak az élre, -5-ös teljesítményükkel. Kicsit mindenki gyengébben kezdett, de ezt betudtuk annak, hogy ez sokaknak még az első versenyük, a koncentráció még nem tökéletes, talán túlságosan kipihentek. A második napon azonban sok minden megváltozott.

A svéd és az észak-ír, mintha egymást másolták volna. Mindketten 72-t játszottak, persze teljesen eltérő felállásban. Míg Karlsson három birdie-t és ugyanennyi bogey-t ütött be, addig McIlroy jóval színesebb score kártyát adhatott le ma. Az első 9-en szinte minden lehetőségbe belekóstolt. Volt birdie, bogey, és még két dupla bogey is. Kicsit feszültté is vált a helyzet, de a forduló után a fiatal, tavalyi U. S. Open nyertes megnyugodott, és a három birdie-jéhez „csak” egyetlen bogey társult. A két golfozó tehát jelenleg a negyedik helyen áll.

Muszáj szót ejtenünk azonban a nap örömtelibb eseményeiről is. A dán Thorbjørn Olesen rendkívül jól teljesített, és első napi 70-es eredményét ma 67-re javította. A 22 éves feltörekvő fiatal sem játszott hibátlanul, de nyugodt volt és megfontolt, amibe még pont belefértek ezek a kisebb botlások is. A dán tehát jelenleg vezet Abu Dhabiban. Jól tartotta magát Maybin Gareth is, aki ma ugyan 70-et játszott, de jó esélyekkel indul a hétvégi fordulókra. Ahogyan nagy meglepetés volt az olaszok ifjú titánjának a feltörése is. Matteo Manassero óriásit javított ma. Az első nap még csak 73-as eredményt tudott felmutatni, de ma már egy rendkívül kiváló 65-ös kört futott úgy, hogy bogey mentesen játszott.

A tabella első harmadában szerepel még Robert Rock, valamint Jean-Baptiste Gonnet is, akik valóban jól tartják magukat, és felvették a verseny ritmusát. A korábbi világelső Tiger Woods sem panaszkodhat, hiszen ma jobban teljesített, mint tegnap, ha csak egyetlen ütéssel is. Az amerikainak ugyan becsúszott két bogey, de ez még belefért. A kérdés már csak az, hogy mennyi ereje marad majd a hétvégi megmérettetésekre.

Ami azonban a legnagyobb negatív meglepetést jelentette, az Martin Kaymer tegnapi és mai szereplése. Az első napon 77-et ütött, ma pedig 73-at, amivel számára ez a verseny be is fejeződött, hiszen a határt +2-nél húzták meg. Reméljük, a német megtalálja majd ütőformáját, és idén elkápráztat majd minket tehetségével. Szintén veheti a sátorfáját az idei szezont eddig szenzációsan kezdő Branden Grace is, aki a torna elsőszámú kiemeltjeként léphetett a pályára csütörtökön. A továbbkerülés a fiatal tehetségnek, Tom Lewisnak sem sikerült, de év eleje van még, bízunk benne, hogy lesz ez még jobb is.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés