Tonó beilleszkedett

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Turkovics Ilona München után Floridát is meghódította, ahol többek között Tonó első profi versenyén is ott szurkolhatott a magyar fiúnak. Ilona az elmúlt alkalommal Tonó megmérettetéséről és szép eredményéről számolt be, ám a napokban szerkesztőségünk vendégeként arról is mesélt, hogy hogyan sikerült a beilleszkedés a magyar fiúnak.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Turkovics Ilona München után Floridát is meghódította, ahol többek között Tonó  (Herr Tamás) első profi versenyén is ott szurkolhatott a magyar fiúnak. Ilona az elmúlt alkalommal Tonó megmérettetéséről és szép eredményéről számolt be, ám a napokban szerkesztőségünk vendégeként arról is mesélt, hogy hogyan sikerült a beilleszkedés a magyar fiúnak.

„Tonó augusztus óta tanul Amerikában, egy nagyon jó nevű golf akadémián. A természetéből adódóan idő kellett ahhoz, hogy teljesen meg tudja szokni az új környezetet, de Nyilas Péterék mindenben próbálják őt támogatni. Tonó azt mondja, hogy mostanra sikerült igazából megszoknia az amerikai hangulatot, mostanra igazán jól érzi magát ebben a környezetben.”

A golf mellett nagyon fontos még a tanulás is. Hogyan tudják összeegyeztetni a két dolgot?
Egy táborszerű rendszert kell elképzelni, hiszen minden, de komolyan minden meg van szervezve. A diákoknak csak az a dolguk, hogy golfozzanak és tanuljanak. A házban, ahol Tonóék élnek, van egy nevelőnő, sőt minden diáknak van egyenruhája is. Tonó angolja is nagyon sokat fejlődött. Egy itthoni futball akadémiához tudnám hasonlítani az egészen, minden nagyon jól fel van építve, profin meg vannak szervezve a dolgok.

Említetted, hogy Nyilas Péter nagyon sokat segít Tonónak. Ezek szerint sokat találkoznak.
Ha csak tehetik, akkor találkoznak, ha van rá lehetőség, akkor Tonó a hétvégéket Péteréknél tölti. Péter olyan Tonó számára, mintha a bátyja lenne, mindent meg tudnak beszélni, és sokat segítenek a fiatal fiúnak.

Tonó első versenyén bizonyította, hogy valóban sikerült beilleszkednie.
Fantasztikus keze van ennek a fiúnak, nagyon jó kilátásai vannak a jövőre nézve, én nagyon szurkolok neki. Mindenki meglepődött azon, hogy Tonó már az első versenyen ennyire jól alakított, pláne azután, hogy az első napon nem volt a legjobb formában és nem feltétlenül azt az eredményt hozta, amit szeretett volna. Aztán összeszedte magát, és végül a negyedik helyen végzett. Két-három hónap kint tartózkodás után ez tényleg zseniális eredmény.

Ha jól tudjuk, Tonó egy igazi erős házban lakik…
Ez így van. Abban a házban lakik ugyanis a mostani verseny első helyezettje, de a top tízből még egy ember él ott. Tonóék négyen vannak egy szobában, és most már tényleg lehet azt érezni, hogy kezdi felfedezni önmagát, és igazi barátságok is kialakulhatnak.

Milyen kilátásai vannak a magyar fiúnak?
Úgy gondolom, és nem csak én, hogy Tonónak nagyon nagy lehetősége van az előrelépésre, hiszen megvan benne a kellő alázat a golf iránt. Szerencséje van, hogy bekerült egy ilyen helyre. Komolyan veszi a golfot, és azt mondom, hogy lehet belőle valaki. Ehhez nagyon keményen kell gyakorolni, és a tanulásban is teljesítenie kell, hiszen itt mind a két eredmény számít majd a továbblépésnél.

Nagyon sokat emlegettük Nyilas Péteréket. Te magad is a vendégszeretetüket élvezted, ahogy oly sokan nyilatkoztak már hasonlókat az élménybeszámolókban.
Furcsa ez a dolog, hiszen mi magyarok nem nagyon segítjük egymást. És akkor itt van Nyilas Péter, aki nagy szeretettel lát minden magyart, segít, ahol tud. Petiék most megtalálták a helyüket, jól érzik magukat, és élvezik a golf adta szabadságot. Én például két dollárért golfozhattam. Hatalmas élmény volt. Azt kell mondjam, hogy nagyon rendben van Peti játéka, profikat megszégyenítő módon üti a labdát és a rövidjátéka egyszerűen zseniális. A kör során 10-12 alkalommal volt szerencsém megtekinteni azt, ahogy egy chip vagy pitch ütéssel 20-30 cm-re helyei a labdák a lyuktól.


banner ugynoksegi v2 260px

Keresés