MidAm Match Play Golfbajnokság

Kategória
Hazai
Dátum:
2019-07-14 00:00
Helyszín
Balaton Golf Club
Verseny formája:
Match Play
Csatolmány

MidAm Match Play Golfbajnokság

Rendező és szervező: Magyar Mid-Amatőr Golf Sportegyesület & a Balaton Golf Club

Szabályok: A verseny az R&A Rules Limited szabályai, a Magyar Golf Szövetség Versenyszabályzata, valamint

a Balaton Golf a verseny idejére érvényes helyi szabályainak megfelelően kerül megrendezésre.

A verseny ideje:               2019. július 12-14. (péntek-vasárnap, 3 versenynap)

A verseny helyszíne:        Balatonudvari, Balaton Golf Club

Versenyforma:                 Match play 3x9, majd 4x18 lyukon (hölgyeknek 4x18 lyukon)

Nevezési határidő:           2019. július 10. 12:00 óra

Nevezési díj:                    36.000 / fő

A nevezési díjat az MMAGE Magyar Mid-Amatőr Golf Sportegyesület OTP Bank Rt. 11702067-20003043

számú számlájára vagy a helyszínen lehet megfizetni készpénzben illetve bankkártyával.

 A nevezési díj tartalmazza:

- a versenyszervezési díjat;

- a green fee-t a versenynapokon;

- snack csomagot a 3 versenynapon;

- a szombat esti grillvacsora részvételi díját;

- valamint a Balaton Golf 1 alkalomra vonatkozó, 50% kedvezményre jogosító hétközi greenfee utalványát.

Nevezés módja: kizárólag honlapon keresztül 2019. május 27. napjától a https://www.midamgolf.hu/nevezes_matchplay  oldalon.

Elütők:         férfi standard elütő (sárga)

                    női standard elütő (piros)

                    A match play játékban szakaszonként mindig az üt el elsőként, aki az előző szakaszt nyerte.

Résztvevők: Nemtől függetlenül a játékra jogosult minden magyar állampolgárságú amatőr golfozó, aki a verseny első napjáig vagy napján betölti a 30. életévét (születési dátum: 1989. július 12. napján vagy azt megelőzően), valamint akinek klubja tagja a Magyar Golf Szövetségnek, továbbá minden külföldi játékos, aki tagja olyan klubnak, mely tagja a Magyar Golf Szövetségnek. MInden esetben rendelkezniük kell érvényes szövetségi kártyával és hendikeppel. Felső életkorhatár nincs.

Létszámkorlát

Férfi kategóriában 64 fő (4db 16-os tábla), női kategóriában 16 fő (1db 16-os tábla). A jelentkezések elfogadása hendikep sorrend szerint történik.

Várólista 

Túljelentkezés esetén a 64 fő feletti létszám játékosai 1 fordulós előselejtezőt játszanak a 64 fő alatti, azonos számú legmagasabb hendikeppel rendelkező játékosokkal a 64 fős mezőnybe való kerülésért.

Verseny köreinek kezdete (minden versenynapon shot gun starttal)

Férfi kategória (létszámtól függően változhat)

1. nap: start 09:00 órától; 11:30 órától és 14:00 órától (3x9 szakasz)

2. nap: start 08:00 órától és 14:00 órától (2x 18 szakasz)

3. nap: start 08:00 órától és 13:30 órától (2x 18 szakasz)

Női kategória (létszámtól függően változhat)

1. nap: start 14:00 órától (1x18 szakasz)

2. nap: start 08:00 órától és 14:00 órától (2x18 szakasz)

3. nap: start 13:30 órától (1x18 szakasz)

A startlistáról információt a A startlistáról információt a www.midamgolf.hu/startlista_matchplay, valamint a PC Caddie oldalon a Match Play bajnokság startlistájára kattintva kaphat. Az első napi startlistát a verseny napja előtti napon 14:00 órakor kerül közzétételre.

Versenyforma

1. nap: Match play 3 x 9 szakaszon (körmérkőzés flighton belül, a Match Play 16-os táblák erősorrendjének a kialakítása)

2. nap: Match play 2 x 18 szakaszon

3. nap: Match play 2 x 18 szakaszon

Díjazás és kategóriák                

Nyílt Bajnokság

Férfi I-III. helyezettek (minden 16-os táblán külön díjazva)

Női I-III. helyezettek

A Match play bajnokságon mindenki a saját kategóriáján belüli ellenféllel versenyez.

Versenybizottság:            Zilahy Csaba, Révész Tamás (elnök), Jakobi András, Buna Edvin

Versenybírók:                   Jakobi András, Buna Edvin

MidAm Golf Tour 2019 pontok: a Mid Amatőr játékosok a „MidAm Golf Tour 2019” pontjait a ponttáblázat 3. oszlopa szerint kapják meg.

Score-kártya leadása: A score-kártyát a játék befejezését követően a lehető legrövidebb időn belül az erre kijelölt helyen (scoring area) a versenyző és markere által aláírva kell leadni. Amennyiben a játékos a score-kártyát leadta és a kijelölt helyet elhagyta, úgy módosításra, javításra a továbbiakban nincs lehetősége.

Az első játéknapon csak a 3x9 szakasz lejátszását követően kell leadni a score-kártyát a scoring area-ban.

Játék tempója: Az MGSZ Versenyszabályzatának 17-es pontja alapján.

A játék menete               

A match play versenyben 64 férfi játékos vehet részt, akik az első napon 4 fős csoportokban körmérkőzést játszanak egymás ellen 3 x 9 szakaszon. Ezeket a csoportokat a Versenybizottság hendikep sorrendbe állított lista alapján állítja össze úgy, hogy az 1. csoportba a hendikepsorrend szerint 1., 32., 33. és 64. játékos, a 2. csoportba a hendikepsorrend szerinti 2., 31., 34. és 63. játékos kerül és így tovább.

A csoportokban kialakult sorrend alapján 4db 16-os táblára kerülnek beosztásra a játékosok. Az első táblára kerülnek selejtezőben csoportelsőként továbbjutó játékosok, míg a második táblára az előselejtező csoportból másodikként továbbjutó játékosok kerülnek és így tovább.

A 2. és a 3. játéknapon, naponta 2 x 18 szakaszon egyenes ági továbbjutás alapján játszanak a játékosok. A meccs vesztesei is tovább játszanak a helyezésekért. Tört tábla kialakulása esetén a táblák 1., 2., 3. stb. helyezettjei kiemelésre kerülnek, és nem játszanak a selejtezőt követő első fordulóban.

Női játékosok létszámlimitje 16 fő. Ők az első játéknapon már egyből egyenes ági továbbjutás rendszerben játszanak a 16-os táblán. A meccs vesztesei is tovább játszanak a helyezésekért. Tört tábla kialakulása esetén a táblák 1., 2., 3. helyezettjei kiemelésre kerülnek, és nem játszanak az első fordulóban.

Ha egy játékos valamelyik match play körben nem jelenik meg az előírt időben az elütőn (Tee off) akkor kizárásra kerül, ellenfele játék nélkül jut tovább és a játékos nem kap MidAm Golf Tour pontot.

Holtverseny                    

Az MGSZ Versenyszabályzatának 23-es pontja szerint az alábbi kiegészítéssel: a 16-os táblákon a 18. szakasz befejeztével a játékot mindaddig tovább kell folytatni az előírt kör szakaszainak újrajátszásával - az ott meghatározott sorrendben -, amíg a játékot valamelyik fél meg nem nyeri.

Az első játéknapon (előselejtező), a 9 szakaszos meccs lejátszását követően döntetlen állás esetén sem játszanak tovább az előírt kört a játékosok.

Az első játéknapon az egyes csoportokban kialakult eredményazonosság esetén az egymás ellen elért jobb eredmény számít. Amennyiben az döntetlen volt, úgy a másik két mérkőzésen elért jobb eredmény kerül figyelembevételre.

Eredményhirdetés

Az utolsó versenynapon, az összes score-kártya leadását követő legfeljebb 30 percen belül.

A verseny részletei

Nem hivatalos gyakorlónap (csütörtök)  2019. július 11. Tee-time foglalás szükséges (tel.: +36 70 5042 692). A nevezési díj nem tartalmazza a gyakorlónapi greenfee díját.

1. versenynap (péntek)      HCP szerinti csoportok kialakítását követően 3 x 9 szakaszon match play formában körmérkőzés. Nyert meccs 2 pont, döntetlen 1 pont, vereség 0 pont. A fentiek és a Holtverseny esetén alkalmazandó szabályok szerint kialakult sorrend alapján 4db 16-os tábla kerül kialakításra a férfi mezőnyben, ahol az 1-16; 17-32; 33-48 és 49-64 helyekért játszanak a játékosok. A Női mezőny ezen a napon nem selejtezőt játszik, hanem hendikep sorrend figyelembevételével kerülnek meghatározásra a párok és megkezdik az első játéknapjukat 14:00 órakor 1x18 szakaszon.

2. versenynap (szombat): Match Play 2 x 18 szakaszon. Az első meccs után a nyertesek a nyertesek, a vesztesek a vesztesek ellen játszanak. Egy flight-on belül kerül csoportosításra az a két meccs, akiknek a győztes játékosai a második körben egymás ellen fognak játszani. A vesztes játékosok átirányításra kerülnek egy előre meghatározott elütőre.

3. versenynap (vasárnap): Match Play 2 x 18 szakaszon. Az első meccs után a nyertesek a nyertesek, a vesztesek a vesztesek ellen játszanak. Egy flight-on belül kerül csoportosításra az a két meccs, akiknek a győztes játékosai a második körben egymás ellen kell fognak játszani. A vesztes játékosok átirányításra kerülnek egy előre meghatározott elütőre.

Segítők (Caddie-k): Az MGSZ Versenyszabályzata értelmében Profik (hivatásos golfozók illetve oktatók) amatőr játékosoknak a versenyen nem segíthetnek. A szabály megszegése 2 büntető ütést von maga után minden egyes szakaszon, melyen fennállt a szabálysértés. 

Golfautó használata: Elektromos autó használata kizárólag a Magyar Golf Szövetség Versenyszabályzatában foglaltak szerint lehetséges azzal, hogy 55 éves kor felett használható golfautó, orvosi igazolás Versenyszabályzat szerinti bemutatása esetén. Szuper szenior játékosok 70 éves kor felett korlátozás nélkül használhatnak elektromos autót a játék során.

A Versenybizottság a változtatás jogát fenntartja.

 
 

Dátumok:

  • -tól 2019-07-12 00:00 -ig 2019-07-14 00:00
    péntek, szombat & vasárnap

Keresés