Cservák hazatért

Cservák hazatért

Bizony jó élmény volt a Ryder Kupa rendezvénye, különösen a helyszínen, de hazatérvén megállapíthattam, hogy a tévén is átjött a varázsa, hangulata.

„Hogy-hogy csak egyszerűen jó, miért nem nagyon jó?!”- kérdezte Kovács Titusz főszerkesztő.

Az a helyzet, hogy egy kicsit sajátosan nézem az eseményeket.

A nyári SportTV-s közvetítésekben is elmondtam, azt szeretném, ha annyi ideig tartana a közvetítés sorozat, hogy a nézők, akár golfosok akár egyszerű sportkedvelők választani tudnának majd maguknak kedvencet. Aztán egy idő után talán még egyet. És szurkolnának az egyiknek, vagy a másiknak, esetleg mind a kettőnek.

Szerintem az szerencse kérdése (is), hogy több mint 20 éve követem a profi golfversenyeket egyrészt televízióban, másrészt élőben. A 20 év alatt kb. 200 versenyen láttam a helyszínen kedvenceimet. Bevallom, volt olyan alkalom, hogy én is szurkoltam első számú kedvencem, Tiger Woods ellen, amikor már ötödik-hatodik győzelmét aratta rövid időn belül, szerettem volna, ha egy jó pozícióban volt másik kedvenc nyert volna. És hát van ám jó pár kedvencem, európaiak, ausztrálok, dél-afrikaiak, amerikaiak, idősebbek, fiatalabbak, tapasztaltabbak, újoncok.

Nem vitás, hogy európai vagyok, de a most pályára lépett 24 játékosból legalább tízet feltétlenül kedvelek, nem számolom hány európai és tengerentúli van köztük. Így aztán nem is drukkoltam egyik csapatnak sem, egyszerűen élveztem a fantasztikus hangulatot, a csodás pályát, az esetenként színvonalas golfot, a jó meccseket.

Aztán van még egy példám: először 1997-ben voltam Münchenben a Golf Kiállítás és Vásár rendezvényén. A kiállítás mind a három napján a teljes nyitvatartás idejében a helyszínen voltam, megrészegülten cikáztam a kiállított áruk között, akkoriban semmit, még labdát sem lehetett itthon kapni. Megnéztem, megfogtam, megérintettem minden ruhát, kockásat, csíkosat, pöttyöset a szívárvány minden színében. Az ütőválasztékot, a labdákat, a kiegészítőket, a kocsikat, bageket, mindent! Három nap őrület volt, teljes kielégülés!

A következő évben elég volt két nap is, aztán már csak reggel mentünk, este jöttünk. Jó pár éve már nem izgat a dolog, nem is figyelem, mikor van (egyébként október első hétvégéjén).

Visszatérve a Ryder Kupára, nekem nem a NAGY VERSENY-t, a KÉT FÉL VIADALÁ-t jelenti, hanem inkább bemutatót, szórakozást, a csapatszellem megnyilvánulását.

És éppen ezért volt JÓ, és nézem végig itthon újra meg újra a felvételeket, és próbálom hirdetni: ezt látni kell! A hírek szerint egy hatfős magyar társaság a helyszínen követte az eseményeket, bizonyára élvezték a látottakat. Négy év múlva Róma lesz a helyszín. Ha a televízióban tényleg lesznek addigra golf közvetítések, nem lenne meglepő, ha 2022-ben  népesebb csoport utazna a 44. Ryder Kupát megnézni!

Ahogy arról már szó esett, pár napon belül megpróbálom összegezni a tapasztaltakat, én hogyan láttam a Le Golf Nationalon történteket.

 

A képek Canon 500-as optikával készültek, köszönet érte a Canon Márkaboltnak és Matei Miklósnak.

Cservák László

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook