A Döntő nap: Európa vagy Amerika nyeri a Ryder Cup-ot?

A Döntő nap: Európa vagy Amerika nyeri a Ryder Cup-ot?

Ugye megmondtam, hogy Európa ilyen jó lesz?! Vagy mégsem? Lehet, hogy inkább azt mondtam, hogy az amerikaiak esélyesebbek? Ám azt tényleg megmondtam, hogy minden lehetséges, és ezt még most is állítom, amikor Európa válogatottja 4 ponttal vezet.

De menjünk sorban: a szombat délelőtti fourballt a kékek nyerték 3:1-re, és a pénteki 5:3 után 8:4-re módosult az állás. Sergio Garcia újabb pontot szerzett, ezzel az európai pontszerzők örökranglistáján megelőzte a 24 pontos Bernhard Langert, és 24,5 ponttal a második helyre került a 25 pontos Sir Nick Faldo mögött!

A délutáni foursome-ok alakulása sem ígért jót a pirosoknak, az első két meccset az európaiak nyerték, és már 10 : 4-re vezettek, amikor az utolsó kettő megnyerésével az amik 10 : 6 -ra szépítettek.

 

Justin ROSE és  Henrik STENSON / Dustin JOHNSON és Brooks KOEPKA ellen 2&1

Sergio GARCIA és Alex NOREN / Bubba WATSON és Webb SIMPSON ellen 3&2

F. MOLINARI és Tommy FLEETWOOD / Tiger WOODS és DECHAMBEAU ellen 5&4 Ian POULTER és Rory MCILROY / Jordan SPIETH és Justin THOMAS ellen 4&3

 

Vasárnap 12 szingli van műsorban, amely mindegyikén 1 pontot lehet szerezni. Nagy fordulatra van szüksége az USA csapatának, de képesek lehetnek a 12-ből 8 pont megszerzésére. A kiírás szerint 14 : 14-es végeredménynél a védő gárda viszi haza a serleget, ami jelen esetben a Hazeltine-ben nyert USA.

Ma már nem befolyásol annyit a sokat emlegetett „csapatszellem”, elég a saját „ego” teljes érvényesítése az egyéni feladat sikeres megoldásához. Utána úgyis hallhatjuk majd a nyilatkozatokat a diadalmaskodók részéről, hogy a csapatért adtak bele mindent, de a majdani vesztesek is bizonyosan hasonlóan akartak.

Teljesen logikus, hogy az amerikai nézők miatt 12.05-kor kezdenek, majd 12 percenként lépnek elütőre az újabb gladiátorok. Aki teheti nézze tévén az eseményeket, bármelyik csapat nyer is, érdekes napra, jó golfra lehet számítani!

Az egyes ellenfelek:

A képek Canon 500-as optikával készültek, köszönet érte a Canon Márkaboltnak és Matei Miklósnak.

Cservák László

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook