Fordult a kocka, Európa vezet!

Fordult a kocka, Európa vezet!

Azt az elején megállapíthatjuk, hogy érdemben nem lehet beszámolót írni ilyen rövid idő alatt, és ilyen rövid terjedelemben.

Ami a legfontosabb, hogy a délelőtti négylabdás meccsek után az amerikaiak vezettek 3 : 1 –re, ez számomra nem volt nagy meglepetés. Az viszont annál inkább, hogy a délutáni foursome-ok mindegyikét az európai válogatott nyerte, amire a verseny történetében még nem volt példa! Ezzel egyelőre megfordították az eredményt, és 5 : 3 –ra Európa vezet.

A sajtóközpontban az amerikai kollégák folyamatosan elemeznek, hol, miben hibázott Jim Furyk kapitány? Miért ezt az összetételű csapatot hozta, miért ezeket a párosokat küldte pályára?

Azt könnyen kijelenthetjük, hogy a győztes páros a jó páros, ha meg egy páros nem nyert, az nem volt elég jó. Az is kétségtelen, hogy ez csak a péntek esti – szombat reggeli állás, mert ma újabb nyolc pont megszerzésére van lehetőség, és bármikor újra fordulhat a kocka.

Ami biztos, hogy szombaton reggel (az eredetileg 7.10-re kiírt időpont helyett) 8.10-kor, majd negyedóránként a következő párosok igyekeznek a meccsenkénti egy pontot megszerezni:

RORY MCILROY és SERGIO GARCIA   /   BROOKS KOEPKA és TONY FINAU ellen

PAUL CASEY és TYRELL HATTON  /  DUSTIN JOHNSON és RICKIE FOWLER ellen

FRANCESCO MOLINARI és TOMMY FLEETWOOD  /   TIGER WOODS és PATRICK REED ellen

IAN POULTER és JON RAHM   /  JUSTIN THOMAS és JORDAN SPIETH ellen

Mindkét kapitány elmondta már, a csapattagok tudják, hogy nem léphet pályára mind a 12 játékos, délelőtt és délután is csak nyolcból áll össze a 4-4 pár. Ha egy nagy nevet betesznek, az az érdekesség, ha meg nem, akkor arról beszélnek. Természetes, hogy Woods és Mickelson szereplését kiemelt figyelem kíséri, emellett eltörpül egy komoly teljesítmény, jelesül a spanyol Sergio Garcia fölzárkózhat az európai csúcstartó Sir Nick Faldo (25 megszerzett Ryder Kupa pont) mögé a második helyre (24,5-del) ha megnyeri mai meccsét!

Szóval „Hajrá Európa, azaz JÚÚÚROP, JÚÚÚROP!), még minden lehetséges!

Utóirat: és annak az ellenkezője is…

 

A képek Canon 500-as optikával készültek, köszönet érte a Canon Márkaboltnak és Matei Miklósnak.

Cservák László

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Közösségi oldalainkMédia ajánlat - impresszum

Facebook